სახლში მომზადებული უგემრიელესი სოსისები

647

სოსისები ჩემს შვილებს ძალიან უყვართ, მაგრამ ვცდილობ მაღაზიებში არ შევიძინო და სახლში საკუთარი ხელით მოვამზადო.

ასე ვრწმუნდები, რომ ჩემი შვილები მხოლოდ ნატურალურად სუფთა პროდუქტებს მიირთმევენ.

ინგრედიენტები

  • 3კგ ღორის ხორცი
  • 300გ ლორი
  • 3-4 მეტი ღორის ნაწლავი
  • მარილი, წიწაკა და ნიორი გემოვნებით

მომზადება

1.ძეხვისთვის იდეალური ღორის კისერი ან უკანა ნაწილი. თუ ნაჭერი ძალიან ცხიმიანია, მაშინ უნდა მოაშოროთ ცოტა ცხიმი.

2.დაჭერით ხორცი და ლორი, შეგიძლიათ გაატაროთ ხორცსაკეპში. ყველა ინგრედიენტი შეურიეთ და ძალიან კარგად მოურიეთ. ფარშს შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა ცივი წყალი.

3.ნაწლავი შეგიძლიათ იყიდოთ უკვე დამუშავებული. მაგრამ შეგიძლიათ თავადვე დაამუშავოთ, მოათავსეთ წყლის და სოდის მასაში, კარგად გარეცხეთ. გარეცხეთ გამდინარე წყალში. ამოაბრუნეთ ნაწლავი და თუ სუნს იგრძნობთ, ჩამოაცვით ინკანის თავს და კარგად გარეცხეთ.

4.ძეხვის ამოსავსებად თქვენ დაგჭირდებათ კონუსი ან პლასტამის ბოთლი. აოავსეთ ნაწლავი ხორცის მასით.

5.არ ამოავსოთ ძალიან მჭიდროდ, რადგან ის შეიძლება გაწყდეს ან დაზიანდეს.

6.შეინახეთ მაცივარში მთელი ღამით. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, გადმოაბრუნეთ და დაჩხვლიტეთ ხის წკირით. 40 წუთში მზად იქნება!

გემრიელად მიირთვით!