აფხაზურას აფხაზეთში გულ-ღვიძლით ამზადებენ, შამფურზე წვავენ და აჯიკით აზავებენ. გულსართში არ გამოიყენება ფილტვი.
ინგრედიენტები:
- 500 გ ღორის გულ-ღვიძლი (ღვიძლი, გული, თირმელი და ელენთა)
- 100 გ წითელი აჯიკა
- 200 მლ ზეთი
- 100 მლ ძმარი
- 100 მლ წყალი
- 5 ცალი დაფნის ფოთოლი
- 5 გ ქონდარი (შეიძლება როგორც ნედლი, ასევე ხმელი ქონდრის გამოყენება)
- 15 გ ხმელი ქინძი
- დაღერღილი წიწაკა
- 100 გ ბადექონი
- ხახვი – სერვირებისთვის
მომზადების წესი:
- ხორცს ამოვაჭრათ სისხლძარღვები, მაგარი ნაწილები და დავჭრათ საშუალო ზომაზე.
- ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი ავურიოთ, შიგ მოვათავსოთ ხორცი და 3 საათით მაცივარში შევდგათ.
- ხორცის ნაჭრები წამოვაცვათ შამფურზე და სულ მცირე, სამი ფენა ბადექონი გადავახვიოთ. შევწვათ მაყალზე, სანამ დაიბრაწება. სუფრაზე მივიტანოთ ხახვთან ერთად.