როგორ მოვამზადოთ ყველის სალათი ტარტალეტში: ზეთისხილით და ნივრით

1232

ტრადიციული „ციყვი“ უკვე დიდი ხანია ჩვენი სუფრის რეგულარული კერძი გახდა. ცხარე წასახემსებელი რამდენიმე წუთში მზადდება და ჩვენს თვალსა და პირს ახარებს. თუმცა მდნარი ყველის ხარისხი მხოლოდ საუკეთესოს სურვილს გვიტოვებს, ხოლო რისგან არის დამზადებული საერთოდ საიდუმლოს წარმოადგენს.

ამ კერძის შესანიშნავ ალტერნატივას წარმოადგენს ყველის სალათი ტარტალეტში. ის კლასიკური რეცეპტისგან ოდნავ განსხვავდება, მაგრამ ბევრად უფრო გემრიელი და სასარგებლოა.

ინგრედიენტები:

  • 300 გრ ხმელი ყველი
  • 100 გრ ზეთისხილი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 300 გრ მაიონეზი
  • 1 კვერცხი
  • 1 კონა მწვანილი
  • 10-15 ტარტალეტი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება:

  1. კვერცხი მოხარშეთ და წვრილ სახეხზე ყველთან ერთად გახეხეთ.
  2. ზეთისხილი და მწვანილი წვრილად დაჭერით.
  3. ყველა ინგრედიენტი აურიეთ, ნიორი დაპრესეთ, დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
  4. მაიონეზი მოასხით და ტარტალეტის ფორმებში მოათავსეთ. ზეთისხილით გააფორმეთ.


ყველის სალათი კარგია იმით, რომ სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ ცალკე კერძის სახით, კიბორჩხალის ჩხირებში ან სალათის ფოთლებში გახვეული. ნებისმიერ შემთხვევაში ძალიან გემრიელი გამოვა. თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.