კექსის გამოცხობა – ძალიან სახალისო საქმეა. შენ შეგიძლია შეაგროვო ის ინგრედიენტები რომლებიც გესიამოვნება, იმიტომ რომ ამ დესერტს შეიძლება ნებისმიერი გემო ჰქონდეს: შოკოლადის, ბანანის, ალუბლის. ზოგი მას ამატებს პიტნასაც.
ჩვენ დღეს მოგიყვებით, როგორ მოამზადოთ კექსი, რომელიც უხდება ყავას. კარგი შანსი გაქვთ რათა დილას გემრიელად შეხვდეთ.
უგემრიელესი კექსები ღუმელში
ინგრედიენტები
- 200გ კარაქი
- 2 სუფრის კოვზი ვანილი
- 0,75 ჭიქა შაქარი
- 5 კვერცხი
- 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
- ლიმონის ქერქი
- 50მლ ძლიერი ალკოჰოლი (რომი, კონიაკი, ვისკი)
- 350გ ფქვილი
- 200გ შოკოლადი
მომზადება
1.მოაზმდეთ პროდუქტები, კარაქი წინასწარ გამოიტანეთ მაცივრიდან, რათა კარგად დარბილდეს.
2.კარაქი ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად.
3.თითო-თითოდ დაუმატეთ კვერცხი, თითოეულის დამატების შემდეგ კარგად ათქვიფეთ ერთგვაროვნებამდე.
4.ჩაასხით ალკოჰოლი, ლიმონის ქერქი და გამაფხვიერებელი.
5.ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი. მოზილეთ საშუალო სისქის ცომი.
6.ცომი მოათავსეთ დამუშავებულ კექსის ფორმაში. დაუმატეთ მდნარი შოკოლაადი, კარგად მოურიეთ კოვზით. უნდა გამოგივიდეთ არაერთგვაროვანი დიზაინის ცომი.
7.გამოაცხვეთ 50-60 წუთი 180 გრადუსზე. კორჟი შეამოწმეთ ხის წკირით.
8.გააგრილეთ კექსი და გადმოიტანეთ ფორმიდან. შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის ფხვნილი.
შეგიძლიათ გამოიყენოთ პატარა კექსის ფორმები და მორთოთ თქვენი გემოვნებით.
მოამზადეთ და ისიამოვნეთ. გემრიელად მიირთვით!