რატომ არის ახალი კომბოსტო საუკეთესო ტკბილეული

791

არსებობს რეცეპტები, რომლებიც პირდაპირ გულში ხვდება და საყვარელი კერძი ხდება. ამ დიდებულ რეცეპტთანაც ასე დამემართა. რეცეპტი ოდისელ ბებია ემის გამოვართვი. ბებია ხორცს არ სწყალობს და ამბობს, რომ მისგან „სისხლი უმნიშვნელო ხდება“. ვეგეტარიანელი არაა, უბრალოდ ცოტა ხორცს ჭამს.

თუმცა ბებიას ცუდი ან ერთფეროვანი კერძების მომზადებაში ვერ დაადანაშაულებთ. ჩვენთვის ყველაზე საყვარელი წასახემსებელი კომბოსტოს შნიცელია. ნებისმიერ ხორცზე უფრო გემრიელია! „გასტრონომია“ კომბოსტოს ამ უჩვეულო კერძის მომზადებას გასწავლით.

კომბოსტოს შნიცელი

ინგრედიენტები:

  • 1 თავი კომბოსტო
  • 150 გრ ხმელი ყველი
  • 50 გრ ფქვილი
  • 1 კვერცხი
  • დაფქული ორცხობილა
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადება:

1. კომბოსტო კარგად გარეცხეთ და 10 მსხვილი და ლამაზი ფოთოლი მოხარშეთ. ფოთლები მდუღარე წყალში ზუსტად 10 წუთით ხარშეთ და გააგრილეთ.

2. ყველი მცირე ნაჭრებად დაჭერით. თითოეული კომბოსტოს ფოთოლში ყველის ნაჭერი გაახვიეთ.

3. ცალკე ფქვილი, მარილი და წიწაკა აურიეთ. შნიცელები ჯერ ფქვილში, შემდეგ ათქვეფილი კვერცხის და დაფქული ორცხობილას ნარევში ამოავლეთ. ტაფაზე ხრაშუნა ქერქის მიღებამდე შეწვით. აი, თქვენი წასახემსებელი მზადაა!

მინდა გითხრათ, რომ ასეთი სიამოვნებით კომბოსტო ჯერ არ მიჭამია. მახსოვს, ბებია შნიცელებს ხშირად ამზადებდა და ორივე ლოყას მათით ვივსებდით. ბებია ემას არ გამორჩა და შეგვახსენა, თუ რამდენად სასარგებლოა კომბოსტო.