ნოყიერი ღვეზელი “დრანიკი” ხრაშუნა ქერქით და ნაზი შიგთავსით

1527

ჩემს ქმარს ძალიან უყვარს ღვეზელი “დრანიკი”, მე კი მას ვერიდები, რადგან ცხიმიანი და მძიმეა. ვინაიდან ოჯახი უფრო მნიშვნელოვანია, ვიდრე გასტრონომიული გემოვნება, მომიწია საზრიანი კომპრომისის მოძიებამ.

სწორედ ამიტომ, უქმე დღეებზე ვამზადებ დრანიკს ნაზი კვერცხის შიგთავსითა და უცხიმო კარტოფილის გარსით. ეს ვარიანტი ჩვენი ოჯახის ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი კერძი გახდა.

ინგრედიენტები

  • 1 კგ კარტოფილი
  • 8 კვერცხი
  • 150 მლ რძე
  • 2 კბ ნიორი
  • 100 გრ მაგარი ყველი
  • 100 გრ მოხარშული ძეხვი
  • 150 გრ ბოსტნეულის ნაზავი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

1. გათალეთ და გახეხეთ კარტოფილი, კარგად დაწურეთ, დაუმატეთ 2 კვერცხი, მარილი და გატარებული ნიორი.

2. დააფინეთ საცხობ ფორმაზე პერგამენტი, მოათავსეთ კარტოფილის მასა ფსკერზე და კედლებზეც. გამოაცხვეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წთ განმავლობაში.

3. გახეხეთ ყველი, დაჭერით მცირე კუბებად ძეხვი.

4. ათქვიფეთ 6 კვერცხი და რძე, დაუმატეთ ყველი, ძეხვი, ბოსტნეულის ნაზავი და კარგად მოურიეთ.

5. გამოიღეთ ღუმელიდან კარტოფილი, დაასხით კვერცხის მასადა შედგით კვლავ 40-45 წუთით. გააცივეთ, დაჭერით და მიართვით სუფრაზე ღვეზელი.

ღვეზელი “დრანიკი” სადღესასწაულო სუფრასაც დაამშვენებს, მისი გემო კი სტუმრებს ძალიან მოეწონებათ. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!