შკარა – ეს საკმაოდ ძველი კერძია, რომელიც შავი ზღვის მეთევზეება შექმნეს. ეს კერძი ძალაინ სწრაფად მზადდება.
ხშირად ამ კერძს დელიკატესადაც თვლიან, ესმართლაც ასე! შკარა რბილი და ცხიმიანი თევზისგან მზადდება.
მოივისგან ძალიან გემრიელი გამოდის!
იმის მიუხედავად, რომ მოივა დიდი არაა ზომაში ის შეიცავს ვიტამინ B 12.
ბევრი უარს ამბობს ამ თვზის მომზადებაზე, რადგან პატარა და საწვალებელია.
დღეს ჩვენ მის მომზადებას გაგიმარტივებთ.
ინგრედიენტები
- 500გ მოივა
- 2 ხახვი
- 1 ჭიქა მაგარი ჩაი
- 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
- 1 ჩასი კოვზი შავი წიწაკის მარცვლები
- 1 ჩაის კოვზი მარილი
- 100მლ მცენარეული ზეთი
- დაფნის ფოთოლი
მომზადება~
1.გარეცხეთ თევზი. თევზის გასუფთავებას და თავის მოჭრად კლასიკური რეცეპტი კრძალავს (ალბათ მეზღვაურებს ამ დრო არ აქვთ), თქვენი გადასაწყვეტია გაასუფთავბთ თუ არა.
2.დაჭერით ხახვი.
3.თევზი მოათავსეთ ტაფაზე ამ მეთოდით: დაამარილებული თევზი, ხახვი, დაფნის ფოთლის ნაწილი, თევზი და ასე შემდეგ. ასევე შეგიძლიათ დაუმატოთ პომიდორი და ბულგარული წიწაკა.
4.ცალკე ჯამში ჩაყარეთ მარილი, შაქარი და წიწაკა. დაუმატეთ ლიმონის წვენი, ცხელი ჩაის და მოურიეთ.
5.თევზს მოასხით სოუსი და ზეთი. დააფარეთ თავსაფარი, მაღალ ცეცხლზე წამოადუღეთ, ხოლო შემდეგ დაბალ ცეცხლზე მოთუშეთ 10-15 წუთი.
6.ამ თევზის ჭამა ძვლებიანად შეგიძლით. გემრიელად მიირთვით!
თუ მოივას ხშირად მიირთმევთ, მაშინ თქვენი ორგანიზმი აივსება სასარგებლო ნივთიერებებით.
როგორც გამოკვლევებმა აჩვენა მოივა ამცირებს ქოლესტერინს სისხლში.