სირა-ბაჟე იმერული კერძია, რომელიც, როგორც ამბობენ, იმერული თავადების-წერეთლების საგვარეულო შტოს უკავშირდება. საქონლის ჩლიქები ხაშის მოსამზადებლადაც გამოიყენება, ხოლო ამ კონკრეტული კერძისთვის ხბოს ჩლიქები და იმერული წესით, გემრიელად შეზავებული ბაჟეს სოუსია საჭირო. მოდით, ერთად მოვამზადოთ ეს შესანიშნავი კერძი.
ინგრედიენტები:
- საქონლის ჩლიქები – 4 ცალი
- ნიგოზი – 200 გ
- ხმელი ქინძი – 10 გ
- ძირა – 10 გ
- უცხო სუნელი – 10 გ
- ნიორი – 2 კბილი
- მარილი – 15 გ
მომზადების წესი:
- კარგად გასუფთავებულ საქონლის ჩლიქებს დაასხით იმდენი წყალი, რომ ჩლიქები დაიფაროს და მოსახარშად დადგით.
- ცალკე მოამზადეთ ბაჟე. გატარებული ან დაბლენდერებული ნიგოზი გაათხელეთ წყლით ისე, რომ მიიღოთ ბლანტი კონსისტენციის ბაჟე. შემდეგ დაუმატეთ ხმელი ქინძი, ძირა, უცხო სუნელი, მარილი, დაჭყლეტილი ნიორი და კარგად ამოურიეთ.
- ჩაასხით ბაჟე სასურველ ჭურჭელში და შიგ კარგად მოხარშული და გადაწურული ჩლიქები ჩაალაგეთ.