დედაჩემი ხშირად ამზადებს ვაშლის ნამცხვარს, რეცეპტი რთული არ არის, მაგრამ ვერასდროს გამიგია რატომ არ იღვრება შიგთავსი ნამცხვრიდან?
დეაჩემმა ეს ხერხი მასწავლა და ყველაფერი გასაგები გახდა. მე კი დღეს თქვენ გასწავლით!
ინგრედიენტები
- ვაშლი
- შაქარი
- 200მლ ძმარი (9%)
მომზადება
1.ვაშლი გარეცხეთ, მაგრამ არ გათალოთ. დაჭერით წვრილად. მეორე ვარიანტი: ვაშლი წვრილად დაჭერით და დააბლენდერეთ.
2.დიდ ქვაბში ჩაყარეთ ვაშლი, მოაყარეთ შაქარი და მოასხით ძმარი. დატოვეთ 10-12 საათი.
3.ქვაბი მოათავსეთ ცეცხლზე და ოხარშეთ 2,5 საათი.
4.ცხელი ჯემი ჩაასხით ქილებში.
5.უგემრიელესი ჯემი მზად არის!
გემრიელად მიირთვით!