რამდენჯერაც ვაშლის მურაბა მოვამზადე, იმდენჯერ ხელუხლებელი დარჩა. იმის მიუხედავად, რომ ვაშლი ძალიან სასარგებლოა, მისი გემო ასეთი გაჯერებული არაა. ალუბლის ან მარწყვის ქილები უფრო სწრაფად იცლება.
ახლა მეგობრის რჩევით ვაშლის მურაბას კოწახურის კანფეტებით ვამზადებ. ინგრედიენტები ერთმანეთს იდეალურად ეთავსება. ტკბილი კანფეტები კოწახურის გემოთი მურაბას საინტერესო ნოტებს ანიჭებს და გემოს ამდიდრებს.
როგორ მოვამზადოთ ვაშლის მურაბა კოწახურის კანფეტებით
ახლა ვაშლის მურაბა ჩემი მთავარი ტკბილი ნამზადია ზამთრისთვის. თითქმის მაშინვე ქრება: ოჯახის წევრები პირველი ქილის გახსნას უკვე სექტემბერში მთხოვენ!
ინგრედიენტები:
- 3 კგ ვაშლი
- 1 კგ შაქარი
- 300 გ კოწახურის კანფეტი
მომზადების წესი:
1. ვაშლი გარეცხეთ, შუაგული და ქერქი მოაშორეთ, პატარა ნაჭრებად დაჭერით.
2. ვაშლს შაქარი მოაყარეთ და აურიეთ.
3. კანფეტი დაუმატეთ და კვლავ აურიეთ. 1 ღამე გააჩერეთ, რომ კანფეტი გაიხსნას და ვაშლს წვენი გამოუვიდეს.
4. ვაშლი ქვაბში გადაიტანეთ და საშუალო ცეცხლზე 40 წუთით ხარშეთ. რეგულარულად აურიეთ. 8 საათით გააჩერეთ, შემდეგ კიდევ 2-3-ჯერ 40-60 წუთით მომზადებამდე ხარშეთ.
5. მურაბა სტერილურ ქილებში გადაანაწილეთ და მოხუფეთ. მითითებული რაოდენობით 2 ლ მურაბა გამოვა.
ვაშლის მურაბა კოწახურის კანფეტებით საკმაოდ სქელი გამოდის. ამის წყალობით პეროგის, ბლინის, ღვეზელის და სხვა ცომეულის შიგთავსად შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ვაშლის მურაბა პურსაცც შეგიძლიათ წაუსვათ.