ვაფლის ტორტი „სნიკერსი“. მრავალფენიანი დესერტი ცხობის, ფქვილის და კვერცხის გარეშე

590

რა თქმა უნდა, სახლში ისეთ ტკბილეულს ვერ მოამზადებთ, როგორიც მაღაზიაში იყიდება. მწარმოებლები მათ ისეთ გემრიელს და ტკბილს ამზადებენ, რომ მორიგი შოკოლადის ბატონის ყიდვის ცდუნებას ვერ ვუძლებთ. თუმცა ამ დესერტის შემადგენლობა საუკეთესოს სურვილს ტოვებს. რა მოხდება, თუ გეტყვით, რომ ტორტს „სნიკერსი“ სახლში მხოლოდ 20 წუთში ვამზადებ. მისი გემო ნაყიდს არაფრით ჩამოუვარდება.

დიახ, ცნობილი შოკოლადის გემო სახლში შეგიძლიათ მიიღოთ, თან სწრაფად და მარტივად. ვაფლის ტორტს ცხობა არ სჭირდება. ცომის მომზადება არ მოგიწევთ. ფქვილი, კვერცხი რეცეპტში არაა. მაღაზიაში ნაყიდი ვაფლის ფენებით შეიარაღდით და დესერტის მომზადება დაიწყეთ.

როგორ მოვამზადოთ ვაფლის ტორტი „სნიკერსი“ სახლის პირობებში

ტორტი ფქვილის და კვერცხის გარეშე ისეთი გემრიელი და მორთული გამოდის, რომ სადღესასწაულო სუფრაზეც შეგიძლიათ გაიტანოთ. დარწმუნებული იყავით, სტუმრები ასეთი დესერტით აღფრთოვანებულნი დარჩებიან. ამავდროულად, ხელმისაწვდომი პროდუქტებისგან ძალიან სწრაფად მზადდება. ოჯახის წევრები ყოველდღე გემრიელი დესერტით შეგიძლიათ გაახაროთ.

ინგრედიენტები:

  • 4 ვაფლის ფენა
  • 8 ს/კ კაკაოს ფხვნილი
  • 480 გ კარაქი
  • 180 გ ორცხობილა
  • 10 ს/კ რძე
  • 180 გ შაქრის ფხვნილი
  • 500 გ მოხარშული შესქელებული რძე
  • 250 გ მიწისთხილი

მომზადების წესი:

1. კაკაოს ფხვნილი, შაქრის ფხვნილი, 180 გ კარაქი და რძე აურიეთ. სუსტ ცეცხლზე ნარევი შეათბეთ, მუდმივად აურიეთ, სანამ მასა ერთგვაროვანი არ გახდება.

2. ერთ ვაფლის ფენას მზა შოკოლადის ნარევი წაუსვით და მეორე ფენა დააფარეთ. ასე დანარჩენ ინგრედიენტებზე გაიმეორეთ, რომ ორი წყვილი შოკოლადიანი ვაფლი გამოვიდეს.

3. დარჩენილი კარაქი მიქსერით ათქვიფეთ. კარაქი ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს. თანდათან მოხარშული შესქელებული რძე დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ.

4. ორცხობილა და შემწვარი მიწისთხილი დაფშვენით, ინგრედიენტები კრემს დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

5. კრემი ერთ წყვილ ვაფლს თანაბრად წაუსვით. მეორე წყვილი ვაფლი დააფარეთ. ტორტი ოთახის ტემპერატურაზე პრესის ქვეშ ცოტა ხნით გააჩერეთ, შემდეგ მაცივარში შეინახეთ.

ვაფლის ტორტი „სნიკერსი“ მაცივარში დიდხანს არ გაჩერდება, მაგრამ გირჩევთ, რომ მთელი ღამე გააჩეროთ. ასე გემოები ერთმანეთს კარგად შეერევა. ასე დესერტი მშრალი არ იქნება, არამედ ტკბილი კრემით გაიჟღინთება. მოთმინება მოიკრიბეთ.