გიყვართ გირცი ხორცის, სოკოს ან კარტოფილის შიგთავსით? პირადად, ფავორიტი შიგთავსი ვერ ავარჩიე, ამიტომ სამივე ინგრედიენტი ერთ კერძში ავურიე. ასე უტკბილო გირცები ძალიან ნოყიერი, წვნიანი და საინტერესო გამოდის. იდეებს გიზიარებთ!
ასეთი პატარა ხრიკი ხშირად მეხმარება. ჩვეულებრივ, გირცებს უჩვეულო შიგთავსით შაბათ–კვირას ვამზადებ, მაგრამ ხომ შეიძლება ოჯახის წევრებს გირცების მირთმევა სამუშაო დღეებშიც მოუნდეს. სამსახურის შემდეგ ქურასთან დიდხანს დგომა არავის სურს. სწორედ ამიტომ, როცა დრო მაქვს, ორმაგ პორციას ვაკეთებ. ნაწილს მაშინვე მივირთმევთ, ნაწილს საყინულეში ვინახავ.
როგორ მოვამზადოთ გირცები ხორცით, კარტოფილით და სოკოთი
სახლში გირცების მოსამზადებლად ნებისმიერი ფარში (ძროხის, ღორის, ქათმის ან ასორტი) შეგიძლიათ გამოიყენოთ. კერძი ნებისმიერ შემთხვევაში გემრიელი და ნოყიერი გამოვა.
ინგრედიენტები:
- 300 გ ხორბლის ფქვილი
- 100 მლ წყალი
- 1 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
- 2 ხახვი
- 300 გ ღორის ხორცი
- 1 კვერცხი
- მარილი გემოვნებით
- 2 კარტოფილი
- 300 გ ქამა სოკო
- კამა გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. პირველ რიგში, ცომი მოამზადეთ. ფქვილი, მზესუმზირის ზეთი, მარილი და კვერცხი აურიეთ. ინგრედიენტებს მუდმივად აურიეთ, მდუღარე წყალი დაუმატეთ. წელვადი ცომი მოზილეთ. გაგრილება აცადეთ, პარკში გაახვიეთ და 20 წუთით გააჩერეთ.
2. სოკო კარგად გარეცხეთ, ფირფიტებად დაჭერით და ზეთში 7 წუთით ტაფაზე შეწვით.
3. კარტოფილი და ხახვი გათალეთ, ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ. შემწვარი სოკო და ღორის ხორციც გაატარეთ. მარილი და წიწაკა გემოვნებით დაუმატეთ. შიგთავსს აურიეთ.
4. ცომი ნაჭრებად დაყავით. თითოეული წრიულად გააბრტყელეთ. შიგთავსი ცენტრში მოათავსეთ და კიდეები შეკარით.
5. გირცები დამარილებულ მდუღარე წყალში მომზადებამდე ხარშეთ.
სოკოს, ხორცის და კარტოფილის გირცები რომ აპრიალდეს, მზა კერძს კარაქის ნაჭერი დაუმატეთ. კარაქი კერძს განსაკუთრებულ გემოს და საოცარ არომატს მიანიჭებს. სუფრაზე გირცები არაჟანთან ან სხვა შესაფერის სოუსთან ერთად გაიტანეთ.