ავსტრალიური რძიანი კექსი შოკოლადის ჭიქურით

613

მახსოვს, ოჯახის წევრების საოცარი რეაქცია, როცა ავსტრალიური კექსი პირველად გამოვაცხვე. ჯერ კიდევ ცხობის დროს არომატის გამო ყველა სამზარეულოში შემოვარდა. ძლივს დავითანხმე, რომ გაგრილებას დალოდებოდნენ! პირველი ჩაკბეჩის შემდეგ გასაგები გახდა, რომ რძიანი კექსი ოჯახის ფავორიტი გახდა.

იკითხავთ, რატომ არის ავსტრალიური? გულწრფელად, არ ვიცი. მეგობარმა რეცეპტი ასეთი სახელწოდებით გამიზიარა. ამის მიუხედავად, შოკოლადი ჭიქურის მქონე კექსს მარტივი ინგრედიენტები სჭირდება.

როგორ მოვამზადოთ რძიანი კექსი შოკოლადი ჭიქურით

გირჩევთ კექსის რეცეპტი შეინახოთ და უახლოეს მომავალში მოამზადოთ. ტკბილეული ჩაიზე მისაყოლებლად ან სადღესასწაულო მაგიდაზე დესერტად გამოგადგებათ. პირდაპირ პირში დნება!

ინგრედიენტები:

  • 180 გ კარაქი
  • 3 კვერცხი
  • 10 გ ვანილი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • 160 გ რძიანი შოკოლადი
  • 50 გ ქოქოსის ფანტელები
  • 200 გ შაქრის ფხვნილი
  • 0,3 ჩ/კ მარილი
  • 250 მლ რძე
  • 350 გ ხორბლის ფქვილი
  • 100 მლ ნაღები
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. რბილი კარაქი და შაქარი აურიეთ. მოცულობის გაზრდამდე ბლენდერით ათქვიფეთ.

2. ნარევს თითო–თითო კვერცხი დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ.

3. ვანილი, მარილი და რძე დაუმატეთ. ინგრედიენტებს კარგად აურიეთ.

4. ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად გაცერით და რბილი ცომი მოზილეთ.

5. საცხობ ფორმას მზესუმზირის ზეთი წაუსვით. თუ ანტიმიწვის საფარის მქონე ფორმა არ გაქვთ, დამატებით პერგამენტის ქაღალდი დააფარეთ.

6. ცომი ფორმაში თანაბრად გაანაწილეთ. 180 გრადუსზე 40-50 წუთით აცხვეთ.

7. შოკოლადი და 20%–იანი ნაღები აურიეთ, ინგრედიენტები გაადნეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

8. შოკოლადის ჭიქური მზა კექსს მოასხით და ქოქოსის ფანტელები მოაყარეთ.

ავსტრალიური კექსის რეცეპტში სიმარტივე ყველაზე მეტად მომწონს. ცომს დიდხანს მოზელა არ სჭირდება. საკმარისია, რომ ყველა ინგრედიენტი აურიოთ, ცომი ფორმაში ჩაასხათ და ღუმელში მოათავსოთ. საქმიანი დიასახლისები ასეთ მიდგომას დააფასებენ!