სულ რაღაც 25 წუთი და ღორის ხორცისგან მომზადებული უგემრიელესი ძეხვი მზადაა

1391

დროთა განმავლობაში, ყველამ აუცილებლად უნდა იცოდეს, როგორ მზადდება ნამდვილი ძეხვი. ხორცისგან კერძების მომზადება არ არის მარტივი და საკმაოდ დიდ დროს მოითხოვს. თუმცა ამ კერძის მომზადება ძალიან მარტივი და გემო იდეალურია.

ძეხვი სხვადასხვა ხორცისგან მზადდება, მათ შორის თევზისგან. თუმცა, ტრადიციულად, ძეხვის მომზადება ღორის ხორცისგან ხდება. მთელი პროცესი შეგვიძლია აღვწეროთ ორი სიტყვით: ხორცი და ღუმელი. ჩვენ გთავაზობთ რეცეპტს, რომელიც ძალიან მოგეწონებათ და მისი მომზადება ყოველთვის მოგინდებათ.

მასალები:

  • ღორის ლორი – 1.5 კგ
  • ღორის ხორცი – 1 კგ
  • ბეკონი – 0.5 კგ
  • წყალი – 250 მლ
  • ნიორი – 5 კბილი
  • მარილი გემოვნებით
  • შაქარი – 1 ს.კ.
  • მდოგვი – 2 ს.კ.

მომზადება:

1.წინასწარ შედგით წყალი მაცივარში ან საყინულეში, თუმცა დარწმუნდით, რომ არ გაიყინება.

2. დაჭერით ლორი და ნახევარი ხორცი.

3. ხორცს დაუმატეთ წიწაკა და სანელებლები, შემდეგ მარილი. ყველაფერი ჩაყარეთ ცივ        წყალში და შემდეგ შედგით მაცივარში.

4. როდესაც ხორცი ყველა სანელებლით გაიჟღინთება, შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე, 25 წუთის განმავლობაში.

შეგიძლიათ სხვადასხვა სანელებლები და მდოგვი დაუმატოთ. მდოგვი, ნებისმიერ რეცეპტში, ყოველთვის მომგებიანია. შეინახეთ ხორცი მაცივარში და ხშირად მოამზადეთ ამ რეცეპტით. თუ მოგეწონათ, აუცილებლად გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც.