ჟულიენი ყველას ძალიან მოეწონება დარწმუნებული ვარ. კერძი მთლიანად დამოუკიდებელი და წარმოუდგენლად გემრიელია.
ინგრედიენტები
- 5 ცალი კარტოფილი
- 500გ ქამა სოკო
- 15გ კარაქი
- 100გ ხახვი
- 125მლ ნაღები
- 1,5 სუფრის კოვზი ფქვილი
- 125გ ყველი
- მარილი, წიწაკა
- დაფნის ფოთოლი
- მწვანილი
- პომიდორი
მომზადება
- კარტოფილი გაასუფთავეთ და გაჭერით 2 ნაწილად. ამოჭერით გული, ერთგვარი ნავები უნდა მოვამზადოთ კარტოფილისგან. მოათავსეთ ქვაბში, ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი და მარილი. ქვაბი დადგით ცეცხლზე და აადუღეთ 5-7 წუთი. გადაასხით წყალი ქვაბიდან, ხოლო კარტოფილი თეფშზე გადმოიტანეთ.
- გარეცხეთ სოკო და დაჭერით კუბიკებად. გაასუფთავეთ ხახვი და დაჭერით წვრილად. მზა პროდუქტები მოათავსეთ ტაფაზე, დაუმატეთ ზეთი, მარილი და შეწვით.
- მზა სოკოს დაუმატეთ კარაქი და მოურიეთ.
- მოვამზადოთ სოუსი. ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი, მარილი და ნაღები. მოურიეთ სოუსს, უნდა დაემსგავსოს არაჟანს.
- მზა სოუსი დაუმატეთ სოკოს და მოთუშეთ სითხის აორთქლებამდე.
- ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი და მოათავსეთ მასზე კარტოფილი ჭრილით ზევით. ზემოდან მოათავსეთ სოკო. გამოაცხვეთ 180 გრადუზე 15 წუთი.
- გახეხეთ ყველი. ნახევრად მომზადებულ ჟულიენს მოაყარეთ და გააგრძელეთ გამოცხობა. გააფორმეთ პომიდვრით და კამით.
გემრიელად მიირთვით!