იდეალური ყავის ტორტი: ხრაშუნა ფირფიტა და უგემრიელესი კრემი – შეუდარებელი დუეტი

690

უნივერსალური დესერტი, რომელიც შეუდარებელია. ხრაშუნა კორჟი და უნაზესი კრემი – იდეალურია!

შემადგენლობა

  • 50გ შაქარი
  • 6 კვერცხი
  • 45გ ფქვილი
  • 10გ ვანილი
  • 150გ ნიგოზი
  • 185გ შაქარი

აუცილებლად გამოიყენეთ ოტახის ტემპერატურის კვერცხი.

გულსართი

  • 80გ შოკოლადი
  • 80გ ნაღები

შოკოლადი აუცილებლად უნდა იყოს შავი, ხოლო ნაღები ცხიმიანი

კრემი

  • 90გ შაქარი
  • 300გ კარაქი
  • 115გ რძე
  • 6 კვერცხი
  • 15გ ყავა

მომზადება

  1. გარეცხეთ ნიგოზი.
  2. მოხალეთ უცხიმო ტაფაზე.
  3. დააბლენდერეთ.
  4. დაუმატეთ ფქვილი და დიდი ულუფა შაქარი.
  5. კიდვ დააბლენდერეთ.
  6. განაცალკევეთ ცილა და გული.
  7. გული კარგად ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად.
  8. დაუმატეთ ნიგვზის მასა.
  9. ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი.
  10. მიღებული ცომი გადაანაწილეთ ფორმებში.
  11. მოატავსეთ 1,5 საათი ღუმელში.
  12. მოამზადეთ 150 გრადუსზე.
  13. მის სრულად გაგრილებას დასჭირდება ნახევარი დღე.
  14. მოაშორეთ პერგამენტი.
  15. ქვაბში ჩაასხით ნაღები.
  16. წამოადუღეთ.
  17. დაუმატეთ შოკოლადი.
  18. დაელოდეთ 1 წუთი.
  19. მიღებული მასა ათქვიფეთ ბლენდერით.
  20. გააგრილეთ.
  21. წაუსვით კორჟებს.
  22. შეინახეთ მაცივარში.
  23. აადუღეთ რძე.
  24. დაუმატეთ ყავა.
  25. საშუალო ცეცხლზე მოათავსეთ.
  26. შაქარი და ნაღები ათქვფიეთ.
  27. და დაიწყეთ ნელ-ნელა რძისა და ყავის მასაში გადასხმა.
  28. არ შეწყვიტოთ თქვეფა.
  29. როგორც კი 85 გრადუსამდე მივა კრემის ტემპერატურა გადმოიტანეთ ცეცხლიდან.
  30. კარგად ათქვიფეთ ბლენდერით.
  31. დაელოდეთ კრემის გაგრილებას.
  32. ატქვიფეთ კარაქი და დაუმატეთ კრემს.
  33. ააწუეთ ტორტი, წაუსვით კორჟებს კრემი შიგნიდან და არედანაც.
  34. ზემოთა კორჟი უნდა იყოს შოკოლადის.
  35. გააჩერეთ მაცივარში 6 საათი.

გემრიელად მიირთვით!