დღეს მინდა გასწავლოთ ბადრიჯნის ზამთრისთვის მომზადება. ამ მეთოდით მომზადებული ბადრიჯანი ძალიან მოსწონთ ოჯახის წევრებს, რა თქმა უნდა სტუმრებსაც.
ინგრედიენტები
- ბადრიჯანი 2კგ
- პომიდორი 2კგ
- წითელი ტკბილი წიწაკა 1კგ
- წიწაკა 2-3 ცალი
- კამა, ოხრახუში
- ნიორი 1 თავი
- მცენარეული ზეთი 150გ
- შავი წიწაკის მარცვლები
- ძმარი (9%) 1 სუფრის კოვზი
- შაქარი 1 ჩაის კოვზი
- მარილი 1 ჩაის კოვზი
- დაფნის ფოთოლი
მომზადება
- ბარიჯანი დაჭერით მრგვლად. წიწაკა გაჭერით 4 ნაწილად. ტაფა დადგით საშუალო ცეცხლზე.
- დაასხით ზეთი და დაელოდეთ გაცხელებას.
- მოათავსეთ ბადრიჯნის რგოლები და შეწვით ორივე მხრიდან.
- მზა ბადრიჯანი გადმოიტანეთ ტაფაზე.
- ბადრიჯნის შემდეგ ტაფაზე მოამზადეთ წითელი წიწაკა.
- ორივე მხრიდან შეწვით.
- ცალკე ჯამში ჩაჭერით კამა, ოხარხუში, ნიორი. კარგად მოურიეთ.
- პომიდორიც დაჭერით მრგვლად.
- ქილის ძირას მოათავსეთ 5-6 ცალი წიწაკის მარცვალი, 1 დაფნის ფოთოლი და მწარე წიწაკა.
- 1 სუფრის კოვზი მწვანილი ნივრით, 3 ნაჭერი პომიდორი.
- შემდეგ ბადრიჯნის რგოლები 5-6 ცალი.
- შემდეგ ისევ მწვანილის ფენა, პომიდორი, ბადრიჯანი, წიწაკა და ასე ინგრედიენტების გამოლევამდე.
წვენისთვის:
წვენსაწურში გამოწურეთ 1კგ პომიდორი და მიღებული წვენი ჩაასხით ქილებში.
- თოთოეულ ქილაში ჩაყარეთ 1 ჩაის კოვზი მარილი და დააფარეთ თავსაფარი.
- ღრმა ქვაბიში ჩააფინეთ ხელსახოცი და მასზე დადგით ქილები.
- დაასხით წყალი დაახლოებით ქილის 3/4 ზე, დადგით ცეცხლზე და გაასტერილეთ 30 წუთის განავლობაში.
- ამ დროის შემდეგ გადმოიტანეთ ცეცხლიდან და თითოეულ ქილაში ჩაყარეთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი და მოასხით 1 ჩაის კოვზი 9% ძმარი.
- მჭიდროდ დააფარეთ ქილას თავსაფარი. 1 დღე/ღამე შეფუთეთ თბილად.
გემრიელად მიირთვით!