ხრაშუნა ყველიანი ჩხირები. წასახემსებელს ტაფაზე მარტივად ვწვავ

404

ადრე ჩიფსებს რეგულარულად ვყიდულობდი, თუმცა ვიცი, რომ საზიანოა. ფილმის ყურებისას რაღაცის ხრაშუნი ძალიან გვიყვარს. ქმარს ფეხბურთი პიკანტური წასახემსებლის გარეშე ვერ წარმოუდგენია, ბავშვებიც მუდმივად ყიდვას მთხოვენ. ასე გრძელდებოდა, სანამ ყველიანი ჩხირების გაკეთება არ ვისწავლე. ახლა ჩიფსს და ხრაშუნა ორცხობილებს აღარ ვუყურებთ.

ხრაშუნა წასახემსებელი მეხმარება მაშინაც, როცა არ ვიცი, სად წავიღო დარჩენილი ყველი. ინგრედიენტებში ჩედერი და ფეტაა მითითებული, მაგრამ ნებისმიერი ყველი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მოცარელა კარგად გაიწელება, პიკანტური ყველი კერძს გემოს შემატებს. გარდა ამისა, ყველის ცომს გემოვნებით სანელებლები შეგიძლიათ დაუმატოთ. მარილი ფრთხილად დაუმატეთ, განსაკუთრებით მარილიანი ყველის შემთხვევაში, როგორიცაა ფეტა.

როგორ მოვამზადოთ ხრაშუნა ყველიანი ჩხირები ტაფაზე

ყველიანი ჩხირები მწვანილით ფილმის, ფეხბურთის ყურებისას ან ლუდზე მისაყოლებლად შეგიძლიათ გაიტანოთ. ფინჯან ჩაისაც უხდება. კერძს შეგიძლიათ დაუმატოთ ნებისმიერი სოუსი: არაჟნის, პომიდვრის ან ყველის, თუ თვლით, რომ ბევრი ყველი არ არსებობს.

ინგრედიენტები:

  • 100 მლ რძე
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 120 გ ყველი ფეტა
  • 10 გ სოდა
  • 200 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 1 კვერცხი
  • 150 გ ჩედერი
  • 0,5 კონა ოხრახუში
  • 240 გ ხორბლის ფქვილი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი, მარილი, სოდა, გახეხილი ჩედერი, დაჭრილი ფეტა, ოხრახუში, რძე და ფქვილი აურიეთ.

2. ყველიანი ცომი პერგამენტზე გააბრტყელეთ, მეორე ქაღალდი დააფარეთ. პორციებად მართკუთხედები გამოჭერით.

3. მზესუმზირის ზეთი ტაფაზე გააცხელეთ და ჩხირები ორივე მხრიდან შეწვით.

თუ ზეთში შემწვარი წასახემსებლები არ მოგწონთ, მაშინ ყველიანი ჩხირები ღუმელში გამოაცხვეთ. პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ. ასე წასახემსებელი უფრო სასარგებლო გამოვა. გაფრთხილებთ: ოჯახის წევრები ახალ პორციას მოგთხოვენ, რადგან ყველიანი ჩხირები სუფრიდან სწრაფად ქრება.