გაზაფხული – ზაფხული ცნობილია, როგორც საპიკნიკო თვე. პიკნიკი მწვადის გარეშე ვერ ჩაივლის, შესაბამისად გვჭირდება ბოსტნეულის ხემსიც. ძალიან უხდება შამფურზე მომზადებულ ხორცს ბულგარული წიწაკა.
პიკანტური დამარინადებული წიწაკა მაგიდიდან ხორცზე სწრაფად ქრება.
ინგრედიენტები
- ბულგარული წიწაკა 1,5 ცალი
- ოხრახუში 70გ
- ქინძი 30გ
- ნიორი 1 ცალი
- წიწაკა ჩილი 1 ცალი
- წყალი 1ლ
- მარილი 100გ
- შაქარი 120გ
- დაფნის ფოთოლი 2 ცალი
- კაკალი ქინძი 1 ჩაის კოვზი
- შავი წიწაკა
- მზესუმზირის ზეთი 120მლ
- ძმარი 150მლ
მომზადება
1.გარეცხეთ წიწაკა, მოაშორეთ გული. გაჭერით 4 ნაწილად.
2.მარინადისთვის წყალს დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ზეთი, ძმარი, ქინძი, წიწაკა, და დაფნა. მოათავსეთ ცეცხლზე.
3.გადაიტანეთ ტკბილი წიწაკა მარინადში, აადუღეთ საშუალო ცეცხლზე, დააფარეთ თავსაფარი და მოხარშეთ 2-3 წუთი. დრო წიწაკის სისქეზეა დამოკიდებული. მარინადიდან წიწაკა თეფშზე გადმოიტანეთ.
4.დაჭრილ მწვანის დაუმატეთ ნიორი და დაქუცმაცებული წიწაკა ჩილი. ღრმა ჯამში მოათავსეთ წიწაკის ფენა, მოაყარეთ არომატული მწვანილი. ასე ააწყვეთ კერძი.
5.კერძს მოასხით მარინადი ისე, რომ მთლიანად დაიფაროს. დაჭყლიტეთ თეფშით, დააფარეთ თავსაფარი და შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ 12 საათი.
გემრიელად მიირთვით!