კეფირის ცომის მოსამზადებლად საჭიროა 5 წუთი, გულსართიც ამავე დროშ მზზადდება. საქმის კიდევ უფრო გასამარტივებლად გამოვიყენებთ მულტისახარშ ქვაბს.
ნამცხვარი გამოდის მაღალი, რბილი, ფაფუკი, ხოლო შიგთავსი საოცრად წვნიანია. ამ კერძის ნებისმიერი გულსართით მომზადება შეიზლება, მთავარია მონდომება. სოკო, მოთუშული კომბოსტო, თევზი, ბრინჯი, ყველი და კიდევ უამრავი.
ინგრედიენტები
- კვერცხი 9 ცალი
- ხორბლის ფქვილი 10 სუფრის კოვზი
- სოდა 1 ჩაის კოვზი
- კეფირი 230მლ
- მწვანე ხახვი
- კამა
- მარილი
- შავი წიწაკა
- მზესუმზირის ზეთი 1 სუფრის კოვზი
მომზადება
1.გულსართისთვის მოხარშეთ 6 კვერცხი, გააგრილეთ, გაასუფთავეთ და დაჭერით. მწვანე ხახვი დაკამა გარეცხეთ, წვრილად დაჭერით, დაუმატეთ კვერცხს. მოაყარეთ წიწაკა, მარილი და ისევ მოურიეთ.
2.დარჩენილი კვერცხი ათქვიფეთ მარილთან ერთად. დაუმატეთ კეფირი, სოდა, მოურიეთ და გახადეთ ერთგვაროვანი.
3.ნამცხვარი მოამზადეთ 50 წუთი რეჟიმით “ცხობა”. მომზადებამდე 10 წუთით ადრეგადმოაბრუნეთ ნამცხვარი და გააგრძელეთ მომზადება.
4.ქვაბის კედლებს და ძირს წაუსვით ცხიმი, ჩაასხით ნახევარი ცომი, ზემოდან გადაანაწილეთ შიგთავსი და ისევ მოასხით ცომი.
5.მოამზადეთ რეჟიმით “ცხობა” 40 წუთი. გადმოაბრუნეთ და მოამზადეთ 15 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!