მე შეუდარებელი ბავშვობა მქონდა, ზაფხულობით ბებიასთან ჩავდიოდი სოფელში და იქ ვატარებდი უმეტეს დროს. ბებია ყოველთვის აცხობდა ჩვვენთვის დესერტებს.
ბებიამ ამ დესერტის სწორად მომზადება მასწავლა და მისი საიდუმლო რეცეპტი გამანდო.
ინგრედიენტები
- ხაჭო 260გ
- კვერცხი 1 ცალი
- ბლითი 8 ცალი
- პური 100გ
- რძე 700მლ
- შაქარი 4 სუფრისკოვზი
- ვანილი 10გ
- კარაქი გემოვნებით
მომზადება
1.ბლითები დაალბეთ რძეში 10 წუთი. დაჭერით პური, მოაჭერით ქერქი. ხაჭოს დაუმატეთ კვერცხი, შაქარი და ვანილი. შეგიძლიათ დაუმატოთ ქიშმიში და ცუკატები გემოვნებით.
2.დალბობილი ბლითები ამოიღეთ რძიდან და მოათავსეთ ხელსახოცზე. დაელოდეთ მათ გაშორბას და გადაიტანეთ ცხიმიან გამოსაცხობ ფორმაზე.
3.პურის ქერქი დაასველეთ რძეში და გამოწურეთ. მოათავსეთ ბლითების ცენტრში.
4.ზემოდან გადაანაწილეთ შიგთავსი და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 15-20 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!