უგემრიელესი გოგრის ცხობილა

656

როგორ მოვამზადოთ გოგრის ფორმის გოგრის ცხობილა

თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ გოგრის ქერქი, რათა ცხობილას შესაბამისი ფერი მისცეთ. მაგრამ კურკუმა ამ ამოცანას უფრო უკეთ გაუმკლავდება.

  • 500გ ხორბლის ფქვილი
  • 100გ მანანის ბურღული
  • 15გ მარილი
  • 7გ მშრალი საფუარი
  • 10გ კურკუმა
  • 300მლ წყალი

  1. ფქვილს დაუმატეთ მანანის ბურღული, მარილი, სოდა და კურკუმა. მოასხით წყალი და მოზილეთ ცომი.
  2. დააბურთავეთ ცომი და გააბრტყელეთ. მოაყარეთ ფქვილი, დაასვენეთ 2 საათი.
  3. ამოსვლის შემდეგ გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 45 წუთი.

გოგრის ცომის რულეტი

  • 300გ გოგრა
  • 3 სუფრის კოვზი ქიშმიში
  • 1 სუფრის კოვზი ფქვილი
  • 25გ შაქარი
  • 1 კვერცხი
  • 4გ მშრალი საფუარი
  • 25გ კარაქი
  • 3 სუფრის კოვზი შტოში
  • 1 კვერცხის გული
  • შავი და თეთრი სიმითის მარცვლები

  1. გასუფთავებული გოგრა დაჭერით და მოხარშეთ ორთქლზე. სანამ გოგრა მზადდება დაალბეთ და გარეცხეთ ქიშმიში.
  2. მზა გოგრა აქციეთ პიურედ და დაუმატეთ შაქარი,კვერცხი, ათქვიფეთ.
  3. მოაყარეთ საფუარი, კარგად მოურიეთ და დაუმატეთ ფქვილი. მოზილეთ ცომი, მოასხით გამდნარი კარაქი და კარგად შეაზილეთ.
  4. გააბრტყელეთ თხლად. მოფანტეთ ქიშმიში, შტოში და დაახვიეთ რულეტისებურად.
  5. ცომი გადაიტანეთ გამოსაცოხბ ფორმაში, დააფარეთ ხელსახოცი და დატოვეთ მაცივარში მთელი ღამით.
  6. დილით გაალღვეთ 10 წუთი და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე.

გემრიელად მიირთვით!