კანფეტი „კაროვკა“ მხოლოდ 3 ინგრედიენტით. 15 წუთში მზადაა

1217

„კარა–კუმთან“, „რამაშკასთან“ და „კრასნიმ მაკთან“ ერთად „კაროვკა“ ჩემი საყვარელი კანფეტია სსრკ–დან. უკვდავი კლასიკა, რომელსაც წლებია ვერც ერთი თანამედროვე ტკბილეული ვერ ამარცხებს. სიტყვაზე, კანფეტის მომზადება შესქელებული რძით თავად ვისწავლე.

საკონდიტრო საქმისადმი განსაკუთრებულ ლტოლვას ვერ ვგრძნობ, ამიტომ უმარტივესი რეცეპტი შევარჩიე და არ წავაგე. ახლა კანფეტ „კაროვკას“ ყოველ შაბათ–კვირას ვამზადებ. მხოლოდ 15 წუთს ვხარჯავ, მაგრამ ოჯახი შედეგით მთელი კვირა სიამოვნებას იღებს.

კანფეტები შესქელებული რძით

ეს კანფეტის მომზადების უმარტივესი რეცეპტია. ტკბილეულის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ მხოლოდ 3 ინგრედიენტი: შესქელებული რძე, კარაქი და შაქარი. ზოგჯერ მწიკვ მარილს ვუმატებ, რომ დესერტი ძალიან ტკბილი არ გამოვიდეს. მოცემული რაოდენობით დაახლოებით 900 გრამი კანფეტი გამოდის.

ინგრედიენტები:

  • 380 გ შესქელებული რძე
  • 150 გ კარაქი
  • 500 გ შაქარი

მომზადების წესი:

1. სქელძირიან ქვაბში შაქარი გადაიტანეთ. ცეცხლზე დადგით. კარაქი დაუმატეთ. როცა კარაქი გადნება და ადუღდება, სიროფს შესქელებული რძე დაუმატეთ.

2. აურიეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. სიროფს სილიკონის კოვზით აურიეთ. სუსტ ცეცხლზე რამდენიმე წუთით ხარშეთ. მასა უნდა გასქელდეს და გამუქდეს.

3. ბოლო ეტაპზე შეგიძლიათ მარილი დაუმატოთ. ძალიან ცოტა დაუმატეთ და შედეგი გასინჯეთ. ცხელი მასალა პერგამენტ დაფარებულ ფორმაში გადაასხით.

4. სიროფი გაათანაბრეთ და აივანზე გასაგრილებლად გაიტანეთ. როგორც კი, გამაგრდება, კუბებად დაჭერით და ჩაის მიაყოლეთ. ტკბილეული ბავშვობის გემოთი მზადაა!

ეს ცნობილი კანფეტის მომზადების ერთადერთი რეცეპტი არაა. ბევრი კულინარი მას ნაღებზე ამზადებს, განსაკუთრებით მაშინ, როცა საკმარისი დრო აქვთ. მოგწონთ ასეთი კანფეტები?