ცნობილი მზარეული, რომელიც სალათ ოლივიეს, მხოლოდ კასრში დამწნილებულ კიტრს უმატებს

607

დღეს ჩვენ საოცრიშეფ პოვარის რეცეპტით მოვამზადებთ ყველასათვის ნაცნობსალათ ოლივიეს.

ეს სალათი ძალიან დიდი პოპულარობით სარგებლობს. ამიტომაც მას ხშირად ამზადებენ, მეც შეყვარეული ვარ ამ სალათზე ბავშვობიდან. მისი გემო ტკბილ მოგონებებს მახსენებს.

კიტრი ამ კერძის ასე ვთქვათ მთავარი ინგრედიენტია, ამიტომაც მასზე დიდი ყურადღება უნდა გავამახვილოთ. შეფის რჩევით, უნდა გამოვიყენოთ კასრის მწნილი კიტრი. საახალწლო სუფრაზე სასმელს მარილიანი კიტრი ძალიან მოუხდება. კასრის კიტრი კი ზუსტად ისაა რაც გვინდა.

სხვა ინგრედიენტების მომზადებასაც, რა თქმაოუნდა აქვს წესები.

უმჯობესია ბოსტნეულის ცალ-ცალკე მოხარშვა.

როგორ მოვხარშოთ ბოსტნეული? თავდაპირველად ავადუღოთ მაღალ ცეცხლზე, შემდეგ დაბალ ცეცხლზე გააჩერეთ სრულად მომზადებამდე. დაჩხვლიტეთ კბილის წკირით, გამორთეთ ცეცხლი და გადაღვარეთ წყალი. კარტოფილი ხარშვისას იშლება, ამიტომაც მას ლიმონი უნდა დაახმაროთ და არ დაიშლება ხარშვის პროცესში.

ბოსტნეული კარგად უნდა გაგრილდეს და შემდეგ დაჭერით.

მომზადება

1.დაჭერით ბოსტნეული, კიტრი აუცილებლად გადაიტანეთ თუშფალანგზე, რათა ჩამოიწრიტოს ზედმეტი სითხე.

2.შეგიძლიათ კვერცხი გახეხოთ ან დაჭრათ.

3.მაიონეზი აუცილებლაად უნდა იყოს სახლში მომზადებული. ამისათვის დაგჭირდებათ: კვერცხი, ლიმონის წვენი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ძმარი), ზეითუნის ზეთი, მდოგვი.

4.მომზადებულ პროდუქტებს მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. მოასხით მაიონეზი და კარგად მოურიეთ.

გემრიელად მიირთვით!