ინგრედიენტები სალათისთვის
- 1 ჭარხალი
- 100გ ყველი
- 1 ჟავე ვაშლი
- დაქუცმაცებული ნიგოზი დეკორისთვის
- 3 ტკბილი ვაშლი
- 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
- სუფრის კოვზი მდოგვი
- 150მლ მცენარეული ზეთი
- მარილი და შაქარი გემოვნებით
მომზადება
1.გაასუფთავეთ ვაშლი. მოხარშეთ ან ფოლგაში გამოაცხეთ ჭარხალი.
2.გახეხეთ ყველი, ჭრხალი და მჟავე ვაშლი.
3.დაჭერით ვაშლი. დაალაგეთ თუშფალანგზე და მოათავსეთ წყლის აბაზანაზე.
4.სოუსის მოსამზადებლად, ვაშლს მოაყარეთ შაქარი, მარილი, მდოგვი და დააბლენდერეთ.
5.მოასხით ლიმონის წვენი დაა ზეთი, ამის შემდეგ მოათავსეთ მაცივარში 15 წუთი.
6.სალათი ააწყეთ საკონდიტრო რკალში. გახეხილი ვაშლი, სოუსი, ჭარხალი, სოუსი, ყველი.
7.გააფრომეთ სალათი.
8.გემრიელად მიირთვით!