ამ დესერტის მომზადება უმარტივესად შეგიძლიათ სახლის პირობებშიც.
ინგრედიენტები
- ხორბლის ფქვილი 530გ
- თაფლი 3 სუფრის კოვზი
- შაქარი 350გ
- კარაქი 340გ
- წყალი 180მლ
- სოდა 1 ჩაის კოვზი
- რძე 600მლ
- კვერცხი 3 ცალი
- არაქისი 100გ
მომზადება
1.შაქარს დაუმატეთ 30გ კარაქი, თაფლი, ცხელი წყალი და წამოადუღეთ.
2.დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, სოდა და მოზილეთ ცომი. გაყავით 8 ნაწილად.
3.თითოეული ნაჭერით გააბრტყელეთ. გამოაცხეთ 12 წუთი 180 გრადუსზე.
4.მოხალეთ არაქისი და გაფრცქვენით.
5.კორჟები გაათანაბრეთ, მოჭრილი ნაწილები დააბლენდერეთ.
6.კრემის მოსამზადებლად ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან ერთად. ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი და მოურიეთ.
7.კრემს დაუმატეთ რძე, მოურიეთ და მოხარშეთ.
8.არაქისი დააბლენდერეთ და დაუმატეთ კრემს კარაქთან ერთად.
9.ააწყეთ ტორტი და მოაყარეთ ნაფხვენები. შეინახეთ მაცივარში 30 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!