კერძი, რომელიც ბადრიჯანს შეგაყვარებთ

1153

ბადრიჯანი – ქართულად. მე ძალიან მიყვარს ეს კერძი!

რაც მთავარია მზადდება სწრაფად და მარტივად.

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი 3 ცალი
  • კვერცხი 2 ცალი
  • ნიგოზი 200გ
  • მაიონეზი 100გ
  • ნიორი 5 კბილი
  • ქინძი
  • ხახვი
  • ლიმონის წვენი 2 სუფრის კოვზი
  • მარილი 1 ჩაის კოვზი
  • ხმელი – სუნელი 0,5 ჩაის კოვზი
  • კაკალი ქინძი 0,5 ჩაის კოვზი
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

1.დაჭერით ბადრიჯანი. მოათავსეთ მარილიან წყალში და დატოვეთ 30 წუთი.

2.ათქვიფეთ კვერცხი და მოასხით ბადრიჯანს, მოურიეთ, დაელოდეთ 15 წუთი.

3.ამასობაში მოვამზადოთ ნიგვზის მასა. ბლენდერში ჩაასხით 100მლ წყალი, დაუმატეთ ხახვი, ქიძი, ლიმონის წვენი, ნიორი, მაიონეზი, ნიგოზი, მარილი და სანელებლები. დააბლენდერეთ და შეონახეთ მაცივარში.

4.შეწვით ბადრიჯანი პროვე მხრიდან.

5.წაუსვით ბადრიჯანს შიგთავსი და გადაკეცეთ.

გემრიელად მიირთვით!