ახლა პომიდვრის გაგანია სეზონია და დროა, ზამთრის მარაგები მოვამზადოთ. აჯიკის უამრავი რეცეპტი არსებობს და ყოველ დიასახლისს საკუთარი აქვს. ჩვენ გთავაზობთ ძალიან მარტივ ვარიანტს.
ინგრედიენტები
- 0,5 ჭ ზეთი
- 250 გრ სტაფილო
- 2 ც ცხარე წიწაკა
- 0,25 ჭ მარილი
- 250 გრ ბულგარული წიწაკა
- 1,2 კგ პომიდორი
- 250 გრ ვაშლი
- 5 კბ ნიორი
მომზადება
- გარეცხეთ და დაასხით პომიდვრებს მდუღარე წყალი, გაჭერით შუაზე და მოაცილეთ კანი. გათალეთ ვაშლი, მოაცილეთ გული, გაჭერით 4 ნაწილად. გათალეთ და დაჭერით მცირე კუბებად სტაფილო. გაჭერით 4 ნაწილად ბულგარული წიწაკა, მოაცილეთ თესლები.
- გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში პომიდორი, ბულგარული წიწაკა, სტაფილო და ვაშლი.
- წამოადუღეთ მასა, ნელ ცეცხლზე ხარშეთ 1 საათის განმავლობაში, ურიეთ დროდადრო. დაუმატეთ ზეთი და კიდევ 1 სთ ხარშეთ.
- გაფცქვენით და დაჭყლიტეთ ნიორი, დაჭერით ძალიან წვრილად ცხარე წიწაკა, დაუმატეთ აჯიკაში მარილთან ერთად, კარგად მოურიეთ და მოამზადეთ 30 წუთის განმავლობაში.
- გადაიტანეთ აჯიკა სტერილურ ქილებში, მოხუფეთ, გააცივეთ და შეინახეთ ცივ ადგილას.
მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!