5 წუთიანი ჯემი ხილით და კენკრით: 5 რჩეული რეცეპტი

1983

ამ სტატიაში, ჩვენ გაგაცნობთ 5 საუკეთესო რეცეპტს ჯემებისთვის.

მარწყვის ჯემი 5 წუთში. მარტივი რეცეპტი.

ინგრედიენტები

  • მარწყვი 2კგ
  • შაქარი 2კგ

მომზადება

  1. ცივ წყალში კარგად გარეცხეთ მარწყვი. მოათავსეთ დიდ ქვაბში და მოაყარეთ შაქარი.
  2. როგორც კი მარწყვი წვენს გამოყოფს, მაშინვე დაიწყეთ ჯემის მომზადება. მოათავსეთ დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ ხის კოვზით.
  3. აადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში. არ დაგავიწყდეთ წარმოქმნილი ქაფის მოშორება. მზა ჯემი მოათავსეთ სტერილურ ქილებში და დაელოდეთ გაგრილებას.

შავი მოცხარის ჯემი

ინგრედიენტები

  • შავი მოცხარი 2კგ
  • შაქარი 2,5კგ
  • ვანილი 1 შეკვრა

მომზადება

  1. კარგად გარეცხეთ მოცხარი. დაელოდეთ გასრობას და მოაშორეთ ტოტები.
  2. მოაყარეთ შაქარი, ვანილი და დაელოდეთ 2-3 საათი. ამ დროის შემდეგ, მოათავსეთ ქვაბში და დაიწყეთ მოდუღება. აუცილებლად მოახსენით ქაფი.
  3. როცა მასა წამოდუღდება, დაუწიეთ ცეცხლს და 5 წუთი ადუღეთ. გააგრილეთ, ისევ წამოადუღეთ და ცეცხლზე გააჩერეთ 5 წუთი.
  4. ეს მოქმედებები კიდევ ერთხელ გაიმეორეთ. ჯამში 3 ჯერ უნდა წამოადუღოთ. გააგრილეთ და გადაანაწილეთ ქილებში.

ჟოლოს ჯემი 5 წუთში

ინგრედიენტები

  • ჟოლო 1კგ
  • შაქარი 800გ

მომზადება

  1. გადაარჩინეთ ჟოლო და მოაყარეთ 500გ შაქარი. მოათავსეთ მაცივარში დილით და დაიწყეთ მზადება საღამოს.
  2. ჟოლო მოათავსეთ სქელ ქვაბში. ქვაბი დადგით საშუალო ცეცხლზე და ურიეთ ხის კოვზით. როცა მასა გახდება ერთგვაროვანი მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი და დაელოდეთ წამოდუღებად. მოაშორეთ ქაფი.
  3. როცა მასა წამოდუღდება, დაბალ ცეცხლზე გააგრძელეთ მზადება. მოამზადეთ კიდევ 5 წუთი. გადაანაწილეთ ქილებში.

გარგრის ჯემი 5 წუთში

ინგრედიენტები

  • გარგარი 1კგ
  • შაქარი 1,2კგ

მომზადება

  1. გარგარი გარეცხეთ ცივი წყლით და დაელოდეთ გაშრობას. გაჭერით შუაზე და მოაშორეთ თესლი. თუ გარგარი დიდი ზომისაა, მაშინ გაჭერით 4 ნაწილად.
  2. მოაყარეთ შაქარი და დაელოდეთ 2 საათი. წამოადუღეთ მასა, მოახსენით ქაფი.
  3. ადუღების შემდეგ ცეცხლზე დატოვეთ 5 წუთი. ცხელი ჯემი გადაანაწილეთ ქილებში.

ველური მარწყვის ჯემი 5 წუთში.

ინგრედიენტები

  • ველური მარწყვი 1,5კგ
  • შაქარი 1,5კგ
  • ვანილი 0,5 ჩაის კოვზი

მომზადება

  1. კარგად გარეცხეთ მარწყვი და დაელოდეთ გამოშრობას. მოაყარეთ შაქარი. დაელოდეთ რამდენიმე საათი.
  2. მოაყარეთ ვანილი, მოურიეთ. მოამზადეთ დაბალ ცეცხლზე, მოახსენით ქაფი.
  3. დაბალ ცეცხლზე გააგრძელეთ მზადება 5-7 წუთი. გადაანაწილეთ ქილებში და დააცადეთ 2-3 წუთი. ქილა გადმოაბრუნეთ.
  4. როცა საბოლოოდ გაგრილდება, შეგიძლიათ დაუბრუნოთ ჩვეული ფორმა.