ოქროსფერი, ჰაეროვანი და საოცრად გემრიელი ოლადები მარტივად.
გემრიელი ჰაეროვანი ოლადები
ინგრედიენტები
- 250მლ კეფირი
- 1 კვერცხი
- 2 სუფრის კოვზი შაქარი
- 2 სუფრის კოვზი გამღვალი კარაქი
- 150გ ფქვილი
- 1 ჩაის კოვზი ვანილი
- 1/4 ჩაის კოვზი მარილი
- 1/4 ჩაის კოვზი სოდა
- 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
მომზადება
- ჯამში მოათავსეთ კვერცხი, შაქარი და ვანილი.
- კვერცხის მასას დაუმატეთ გაცხელებული კეფირი, კარაქი და კარგად მოურიეთ.
- ფქვილს დაუმატეთ წყალი, მარილი და გამაფხვიერებელი. გაცერით მასა და დაუმატეთ თხევადს. კოვზით სწრაფად ათქვიფეთ. რაც მთავარია უბრალოდ გადაურიეთ ინგრედიენტებს, არ მოზილოთ.
- ცომი გამოვა ოდნავ დაჯირჯვლული, არ შეუშინდეთ ცხობისას ყველაფერი დალაგდება. დატოვეთ ცომი 5-7 ეუთი. ცომი უნდა გამოგივიდეთ საკმაოდ სქელი.
- დაბალ ცეცხლზე შეწვით ორივე მხრიდან.
- ოლადებს ძალიან უხდება თაფლი, ჯემი, კენკრის სოუსი და არაჟანი. გემრიელად მიირთვით!
ოლადები, როგორც სკოლაში
ინგრედინეტები
- ფქვილი 481გ
- წყალი 481გ
- საფუარი 14გ
- შაქარი 17გ
- მარილი 6გ
- კვერცხი 23გ
მომზადება
- თბილ წყალში გახსენით შაქარი და საფუარი – დაელოდეთ ცოტახანი, შემდეგ დაუმატეთ კვერცხი, მარილი და გაცრილი ფქვილი – მოურიეთ ნიჩბით, დააფარეთ თავზე და შეინახეთ სითბოში 2 საათი.
- დაიწყეთ ცხობა – 1 სუფრის კოვზი ცომი დაასხით ტაფაზე და შეწვით ორივე მხრიდან.
გემრიელად მიირთვით!
ბისკვიტისებური ოლადები
ინგრედიენტები
- კვერცხი 4 ცალი
- შაქარი 1 სუფრის კოვზი
- ფქვილი 1 სუფრის კოვზი
- შავი მოცხარი 1 სუფრის კოვზი
- სახამებელი 1 სუფრის კოვზი
- ვანილი გემოვნებით
მომზადება
- გარეცხილი და გამშრალი მოცხარი ამოავლეთ სახამებელშ ან ფქვილში.
- განაცალკევეთ ცილა და კვერცხი.
- ცილა ათქვიფეთ აქაფებამდე.
- გული და კვერცხი ათქვიფეთ.
- გულის მასა ჩაასხით ცილის მასაში და ათქვიფეთ მიქსერით.
- ფქვილს დაუმატეთ ვანილი, გაცერით და ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის მასას.
- მოაყარეთ მოცხარი და ფრთხილად მოურიეთ.
- შეწვით და დააგემოვნეთ.
ოლადები კეფირზე
ინგრედიენტები
- 500გ კეფირი
- 1 კვერცხი
- 350გ ფქვილი
- 2 სუფრის კოვზი შაქარი
- 1/2 ჩაის კოვზი მარილი
- 1/2 ჩაის კოვზი სოდა
- 150გ მცენარეული ზეთი
მომზადება
- ჯამშ ჩაასხით კეფირი, კვერცხი, დაუმატეთ მარილი და შქარი. ფქვილს მოაყარეთ სოდა. ფქვილი და სოდა ჩაყარეთ კეფირში. მოურიეთ და დაელოდეთ 20 წუთი.
- გააცხელეთ სქელი ტაფა და 0,5სმ დაასხით ზეთი.
- აუცილებელი ცეცხლის სიმძლავრე, ჯერ უნდა იყოს საშუალო ხოლო შემდეგ დაბალი.
- გამოაცხვეთ და დააგემოვნეთ.
ოლადები კეფირზე (მეორე ვარიანტი)
ინგრედიენტები
- კეფირი 0,5ლ
- ხორბლის ფქვილი 350გ
- კვერცხი 1 ცალი
- შქარი 3 სუფრის კოვზი
- მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
- სოდა 1 ჩაის კოვზი
- მცენარეული ზეთი
მომზადება
- ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის.
- ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, შაქარი, მარილი და სოდა. მეორე ჯამში კი კვერცხი და კეფირი, კარგად მოურიეთ.
- მშრალი ინგრედიენტები გახსენით თხევადში და კარგად მოურიეთ.
- შეწვით ოლადები ზეთიან ტაფაზე.
გემრიელად მიირთვით!