სადღესასწაულო მაგიდის მწნილის გარეშე წარმოდგენა შეუძლებელია. თუ გინდათ კიტრი მოამზადოთ განსხვავებულად და თან ძმრის გარეშე, მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა. ცხელი წყალი და შაქარიც არ გვჭირდება.
შემადგენლობა
- მწარე წიწაკა
- კიტრი
- ნიორი
- მარილი
- მწვანილი
1ლ დაგვჭირდება 100გ მარილი. უმჯობესია ერთი ზომის კიტრი აარჩიოთ, დაზიანებების გარეშე.
მომზადება
- მოამზადეთ ქილები.
- გარეცხეთ მწვანილი და ბოსტნეული.
- ნიორი გაარჩიეთ.
- დაჭერით წიწაკა.
- ქილის ძირზე მოათავსეთ მწვანილი, ნიორი და წიწაკა.
- აავსეთ კიტრით ქილები.
- აადუღეთ წყალი, მოაყარეთ მარილი და მოურიეთ.
- მიღებული კი ჩაასხით ქილაში.
- დააფარეთ თავსახურები.
- გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე.
- დატოვეთ 3-5 დღე.
- ქილებიდან გადაასხით სითხე.
- კარგად გარეცხეთ კიტრი.
- დააბრუნეთ ქილაში.
- დაასხით ცივი წყალი.
- მჭიდროდ დააფარეთ თავსახური.
კონსერვირებული ქილები შეინახეთ გრილ ადგილას.
გემრიელად მიირთვით!