ეს ქათმის სალათის კიდევ ერთი სწრაფი და მარტივი რეცეპტია. სალათა ძირითად კერძადაც გამოგადგებათ.
ტაჰინი – სეზამის მარცვლებისგან დამზადებული სანელებელია.
ინგრედიენტები:
სალათისთვის:
- 1 შემწვარი წიწილი
- 150 გ ისპანახის ფოთლები
- 1 დიდი სტაფილო
- 4 მწვანე ხახვი
- 2 კონა სატაცური
- 3 ს.კ. ქუნჯუთის თესლი
სოუსისთვის:
- 90 მლ ფორთოხლის წვენი
- 2 ს.კ. ტაჰინი
- მარილი, შავი პილპილი
მომზადების წესი:
- სალათა: წიწილს მოაცილეთ კანი და ძვლები, ხორცი დაჭერით.
- დიდი სასალათეში წიწილის ხორცი, ისპანახი, სტაფილო და მწვანე ხახვი კარგად აურიეთ.
- ტაფა ნახევრად შეავსეთ წყლით და საშუალო ცეცხლზე შემოდგით. წყალი რომ ადუღდება, ჩაყარეთ სატაცური და ხარშეთ დარბილებამდე. ხარშვის დრო სატაცურის ღეროს სიმსხვილეზეა დამოკიდებული.
- სატაცურს წყალი კარგად გადაუწურეთ და გააგრილეთ.
- სოუსი: ახალგამოწურული ფორთოხლის წვენი და საწებელი ტაჰინი პატარა ჯამში მექანიკური სათქვეფით ათქვიფეთ. შეაზავეთ მარილითა და ახალდაფქული პილპილით.
- წიწილს დაუმატეთ სატაცური, მოასხით სოუსი და ჯამი მსუბუქად შეანჯღრიეთ. ქუნჯუთის თესლი მოაყარეთ და სუფრაზე მიიტანეთ.
გემრიელად მიირთვით! გაუზიარეთ ეს საგაზაფხულო რეცეპტი მეგობრებს.