დღეს ჩვენ საქმეს ძალიან გაგიმარტივებთ, ამოიტომაც ხშირად მოგინდებათ ამ ჟელეს მომზადება.
ამ რეცეპტში, ჩვენ არ გამოვიყენებთ ჟელეტისნ და აგარ-აგარს, არც სახამებელს. მოცხარი შეიცავს პექტინს, ამიტომაც თვითონაც ინარჩუნებს სისქეს.
ინგრედიენტები
- წითელი მოცხარი 1კგ
- შაქარი 1კგ
მომზადება
1.კარგად გარეცხეთ კენკრა, დაუმატეთ შაქარი და მოურიეთ დაახლოებით 10 წუთი, რათა მოცხარმა გაუშვას წვენი.
2.მოხარშეთ მასა 8 წუთი დაბალ ცეცხლზე, ინტენსიურად ურიეთ. გამოწურეთ თუშფალანგში.
3.ჯემი ჩაასხით ქილებში, არ დააფაროთ თავსაფარი. გაგრილების შემდეგ შეფუთეთ ქილები.
გემრიელადა მიირთვით!