აღმოსავლეთ ევროპული სამზარეულოს საყვარელი კერძი – კატლეტები.
ამ კერძს ნებისმიერი გარნირი უხდება.
მომზადება
- გამოიყენეთ მხოლოდ სახლის ფარში. უმჯობესია გამოიყენოთ მრავალი სახის ხორცი – საქონლის, ღორის, ცხვრის ან ინდაურის.
- ფარშს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ამ მეთოდით ხორცი გახდება წვნიანი და ძალიან არომატული. უმჯობესია გამოიყენოთ მოთუშული ხახვი.
- პურის დამატებით კატლეტები გამოვა ნაზი და ჰაეროვანი. პური შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ბოსტნეულით მაგალითად: კომბოსტო, კარტოფილი, სტაფილო.
- ზოგი დიასახლისი ყინულსაც კი უმატებს კატლეტებს, ამ მეთოდის მეშვეობით კატლეტი გამოდის ჰაეროვანი.
- კატლეტების გულში მოათავსეთ ცოტა კარაქი, საოცრად წვნიანი გამოვა.
- კატლეტები შეწვით კარაქზე ან მცენარეულ ზეთზე. ჯერ – საშუალო ცეცხლზე, ხოლო როცა მოიბრაწება გადმოიტანეთ ცეცხლიდან.
- სურვილისამებრ კატლეტებს ხშირად უმატებენ ათქვეფილ ცილას, ესეც წვნიანს და ფაფუკს ხდის ამ კერძს.
გემრიელად მიირთვით!