ცხარე აფხაზური აჯიკა: პიკანტური სოუსი მოკლე დროში

5003

ნამდვილ აფხაზურ აჯიკას არაფერი აქვს საერთო ტომატის მასასთან, მას ცხარე წითელი და მწვანე წიწაკისგან ამზადებენ მწვანილებით, სუნელებითა და ნიგვზით. აფხაზები მას “აპირპილს” უწოდებენ.

ვისაც ცხარე გემო უყვარს, ძალიან მოეწონება აჯიკის ეს რეცეპტი. აჯიკა შესანიშნავია უამრავ კერძში, განსაკუთრებით ხორცთან – კერძი სულ სხვა გემოსა და არომატს იღებს მისი წყალობით.

ინგრედიენტები

  • 1,5 კგ ცხარე წიწაკა
  • 100 გრ ნიორი
  • 200 გრ ნიგოზი
  • 0,5 კონა რეჰანი
  • 1 კონა ქინძი
  • 1,5 ს.კ. მარილი

მომზადება

1. მოაცილეთ წიწაკას თესლები, დაასხით თბილი წყალი და დატოვეთ 35 წუთით.

2. გაფცქვენით ნიორი, დააბლენდერეთ დანარჩენ ინგრედიენტებთან ერთად ერთგვარი მასის მიღებამდე.

3. გადაიტანეთ აჯიკა ქილებში და შეინახეთ მაცივარში.

კლასიკური რეცეპტები განსხვავდება ადგილმდებარეობებისა და რეცეპტების მიხედვით. მაგრამ თუ სხვა რეცეპტების იგნორირება შეიძლება, კლასიკური აჯიკა ნამდვილად გახდება თქვენი საყვარელი სოუსი. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!