Gastronomia.ge-ს რედაქცია გთავაზობთ გემრიელ შოკოლადის ტორტის რეცეპტის დეტალურ ინსტრუქციას. გირჩევთ გამოაცხოთ და ოჯახის წევრები გემრიელი დესერტით გაახაროთ.
ინგრედიენტები:
- 2 ჭიქა ფქვილი
- 1,5 ჭიქა შაქარი
- 1 ჩ/კ სოდა
- 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 5 ს/კ კაკაო
- 2 დიდი კვერცხი
- 1 ჭიქა რძე
- 1 ჩ/კ ვანილის შაქარი
- 1/3 ჭიქა მცენარეული ზეთი
- 1 ჭიქა ცხელი წყალი
მომზადების წესი:
- 25-26 სმ დიამეტრის ფორმა მოამზადეთ, პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ. თუ ქაღალდის ხარისხში დარწმუნებული არ ხართ, ზეთი წაუსვით.
- ღუმელი 180 გრადუსამდე გააცხელეთ. 2 ჭურჭელი მოამზადეთ – დიდი და პატარა.
- პატარა თასში ყველა მშრალი ინგრედიენტი (სიაში პირველი ხუთი) აურიეთ.
- დიდ თასში კვერცხი ოდნავ ათქვიფეთ, მცენარეული ზეთი და ვანილის შაქარი დაუმატეთ.
- მორიგეობით ფქვილი და რძე დაუმატეთ, აურიეთ. ფქვილით დაიწყეთ და დაამთავრეთ.
- სულ ბოლოს ცხელი წყალი დაასხით და კიდევ ერთხელ სწრაფად აურიეთ. თხევად ცომს მიიღებთ.
- ფორმაში გადაიტანეთ და 180 გრადუსზე 40 წუთით აცხვეთ. კბილის ჩხირით შეამოწმეთ: მშრალი ან ოდნავ სველი ქერქით უნდა იყოს, მაგრამ ზედმეტად არ გამოაშროთ.
- ბისკვიტი ზომაში 2–ჯერ უნდა გაიზარდოს.
- ცხობის დრო თქვენი ღუმელის მიხედვით დააკორექტირეთ.
კრემის ინგრედიენტები:
- 1 ქილა შესქელებული რძე შაქრით
- 2 კვერცხის გული
- 2 ს/კ კარაქი
- 100 გრ ქოქოსის ფანტელები
მომზადების წესი:
- სქელძირიან ქვაბში ყველაფერი აურიეთ და ხარშეთ, მუდმივად კოვზით აურიეთ. სუსტ ცეცხლზე 5 წუთით ხარშეთ.
- უფრო დიდხანს არა, ძალიან გასქელდება! ყურადღება მიაქციეთ, რომ კვერცხის გული არ აიჭრას.
- სქელი ქოქოსის კრემი გამოვა.
- გაცივებული ბისკვიტი შუაზე გაჭერით და კრემი წაუსვით. ზემოდან შოკოლადის ჭიქურით გააფორმეთ.
- გემრიელად მიირთვით!