ამ მაფინის საღეჭი რეზინის კონსისტენცია აქვს. შესანიშნავია ჭიქა ყავასთან ან ჩაისთან ერთად. მაშ, ასე დავიწყოთ მისი მომზადება.
ინგრედიენტები:
- 500 მლ (2 ჭიქა) ვაშლის პიურე, უშაქრო
- 60 გ ფინიკი
- 150 გ შვრიის ქატო
- 120 მლ დაბალცხიმიანი რძე
- 1 კვერცხი
- 2 ს.კ თაფლი
- 3/4 ჩ.კ კოჭა
- 1/2 ჩ.კ ვანილის ექსტრაქტი (ესენცია)
- 75 გ თეთრი ფქვილი
- 2 ს.კ სელის თესლი
- 1/1.4 ჩ.კ სოდა
- 1/4 ჩ.კ მარილი
- 1/4 ჩ.კ ხმელი ბაჰარი
- 30 გ შვრიის ფანტელი
მომზადების წესი:
- ღუმელი წინასწარ გაახურეთ 190 გრადუსზე. მინი მაფინის 12 ფორმას ცხიმი ოდნავ წაუსვით.
- ქვაბში მოათავსეთ ვაშლის პიურე და კურკაგამოცლილი,დაჭრილი ფინიკი. საშუალო ცეცხლზე 15-20 წთ შემოდგით, დროდადრო ურიეთ, ვიდრე 1-ის 1/4 ჭიქამდე მოიკლებს.
- მასა თანაბრად გაანაწილეთ ლანგარზე და გააცივეთ.
- გადაიტანეთ დიდ ჯამში და დაუმატეთ შვრიის ქატო, რძე, კვერცხი, თაფლი, კოჭა და ვანილი. გააჩერეთ 10 წთ.
- ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, სელის თესლი, სოდა, მარილი, ბაჰარი და შვრიის ფანტელი. შეაზილეთ ქატოიან მასას.
- ფორმებში კოვზით გადაიტანეთ.
- აცხვეთ 15-20 წთ, ცენტრში ხის ჩხირი ჩაარჭვეთ და თუ არაფერი ამოჰყვა, მაფინი მზად არის.
10 წთ ფორმაშივე გააგრილეთ. სუფრაზე თბილი მიიტანეთ.