ადამიანებს პურის ხემსზე უკეთესი და მარტივი არაფერი შეუქმნიათ. ნებისმიერი ფორმა და გემო, სწორედ ამიტომაა ეს კერძი უნივერსალური.
ეს ხემსი ძალიან გავს სენდვიჩს. პური და შიგთავსი ლაგდება ფენებად.
ინგრედიენტები
- ავოკადო 4 ცალი
- ლიმონი 0,5 ცალი
- მწვანე ხახვი 1 სუფრის კოვზი
- ბულგარული წიწაკა 1 ცალი
- ჩედერი 60გ
- ჭარხალი 1 ცალი
- თაფლი 1 ჩაის კოვზი
- მარილი გემოვნებით
- შავი წიწაკა გემოვნებით
- ხაჭო 1,4კგ
- ტოსტის პური 16 ცალი
- მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
- მოხარშეთ ჭარხალი და გახეხეთ.
- გაასუფთავეთ ავოკადო. გათალეთ, მოასხით ლიმონის წვენი და დაჭყლიტეთ.
- დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და მოურიეთ. მიღებული მასა მეხუთედ ნაღების ყველთან ერთად დაჭყლიტეთ.
- კუბიკებად დაჭერით წიწაკა, დაუმატეთ ჩვეულებრივი გახეხეილი და ნაღების მეხუთედი ყველი.
- ჭარხალს დაუმატეთ თაფლი და ნაღების ყველი.
- გამოსაცხობ ფორმაში მოათავსეთ პური. ზემოდან გადაანაწილეთ ჭარხლის მასა.
- ისევ დააფარეთ პური, ზემოდან გადაუსვით ავოკადოს მასა.
- ისევ ერთი ფენა პური, შემდეგ წიწაკის მასა და ისევ პური. შეინახეთ მაცივარში 2 საათი.
- წაუსვით ზემოდან ყველი და გააფორმეთ გემოვნებით.
გემრიელად მიირთვით!