შეცდომები, რომელსაც კატლეტების შეწვისას ვუშვებთ

1396

კატლეტების 100% სწორად მომზადება და შეწვა, მხოლოდ გამოცდილ მზარეულებს შეუძლიათ. ფარშისგან კატლეტების მომზადებას თავისი წესები აქვს.

მოდით ეს წესები გავაერთიანოთ, გავამარტვოთ და მოვამზადოთ.

როგორ მოვამზაოდთ კატელეტბი ტაფაზე

1.თხევადი ფარში

დიასახლისები თხელ ფარშს ხშირად უმატებენ დალბობილ პურს, სახამებელს ან ფქვილს. ეს ნაბიჯი შეცდომა არ არის, მაგრამ შემდეგ ფარშიგან კატლეტების ფორმირება და შეწვა შეცდომაა. ფარშის შესქელების შემდეგ ის უნდა შეინახოთ მაცივარში 2 საათი.

2.უწვავი ზედაპირი

ასეთი ტაფის გამოყენებას კატლეტების მომზადებისას არ გირჩევთ. ამ სახის ტაფა არ ცხელდება საკმარისად. უმჯობესია გამოიყენოთ სქელი ალუმინის ტაფა.

3.ფარშის დაბეგვა

კატლეტებისთვის ხორცის დაბეგვა არ არის სავალდებულო.

4.გადავსებული ტაფა

თუ ცოტა დრო გაქვთ კატლეტები ბევრია, დიასახლისები ხშირად ერთად ათავსებენ მათ ტაფაზე. ეს რათქმაუნდა არასწორი ნაბიჯია. წყლის ნაწილი საკმარისად არ ორთქლდება კატლეტებიდან და ისინი იწყებენ მოთუშვას.

5.თბილი ტაფა

ტემპერატურას უდიდესი მნიშვნელობა აქვს კატლეტების მომზადებისას. ტაფა მაქსიმალურად უნდა იყოს ცხელი. როცა ტაფაზე კატლეტს ვათავსებთ ტემპერატურა საგრძნობლად მცირდება მის ზედაპირზე, ამიტომ თუ კარგად არ არის ცხელი, კატლეტები არ გამოგივათ ხრაშუნა.

6.დიდხნიანი მზადება

თუ კატლეტეს საჭიროზე დიდხანს მოვამზადებთ, მაშინ ჩვენ მივიღებთ რეზინისებურ მასას. სტანდარტულად უნდა შევწვათ 2-2 წუთი ორივე მხრიდან და 4 წუთი თავდახურულ მდგომარეობაში.

7.ზეითუნის ზეთი

ჩვეულებრივი ზეითუნის ზეთი ძალიან ცუდად. ის ბოლავს და ქაფდება. უმჯობესია გამოიყენოთ ცვეულებრივი მცენარეული ზეთი.

8.მზადება სოუსში

თუ უკვე შემწვარ კატლეტს მოასხამთ სოუსს, მაშინ თქვენ კარგ შედეგს მიიღბთ. არ მოთუშოთ კატლეტები სოუსში. მოთუშული კატლეტები მშარლი და უგემრული გამოდის.

9.ალ დენტე

კატლეტის არასრულად მომზადება საქონლის ან ხბოს ხორცისაგ შეიძლება. ხარისხიანი ხორცის უმად მირთმევაც შეიძლება. დანარჩენი სახეობის ხორცი აუცილებლად უნდა მომზადდეს შესაბამისად.

10.ხშირი გადაბრუნება

კატლეტების ხშირად გადაბრნება არ შეიძლება! ხორცი რეზინად იქცევა, არათანაბრად შეიწვება, წვენი გადმოიღვრება. აუცილებლად დაელოდეთ შესაბამის დროს და შემდეგ გადმოაბრუნეთ.

აუცილებლად გაითვალისწინეთ ეს რჩევები და ყველაფერი გამოგივათ!

გემრიელად მიირთვით!