ურამა – უზბეკური დესერტის ტრადიციული რეცეპტი

1018

უზბეკურ სამზარეულო თავს დესერტებით ნამდვილად იწონებს. უგემრიელეს ნამცხვრებს და ცხობილებს შეხვდებით ამ მხარეში. არც ურამაა გამონაკლისი.

ბავშვობიდანვე შემიყვარდა ეს ტკბილეული და დღემდე სიამოვნებით მივირთმევ.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი 1 ცალი
  • რძე 250მლ
  • კონიაკი 2 სუფრის კოვზი
  • შაქარი 100გ
  • მარილი და სოდა
  • ხორბლის ფქვილი 500გ
  • მზესუმზირის ზეთი 300მლ
  • შაქრის ფხვნილი გემოვნებით

მომზადება

1.ათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი, მარილი და რძე. დაუმატეთ ცოტა ალკოჰოლი და კარგად მოურიეთ.

2.მოზილეთ ცომი, დაუმატეთ ფქვილი. დაელოდეთ 1 საათი.

3.გააბრტყელეთ ცომი თხლად და დაჭერით გრძლად.

4.გააცხელეთ ზეთი და შწვით ცომი.

5.მოაყარეთ მზა ცხობილას შაქრის ფხვნილი.

გემრიელად მიირთვით!