შეიძლება თუ არა პომიდვრის წარუმატებელი კონსერვის გადარჩენა

660

გემრიელი კონსერვი ნამდვილად ხელოვნების ნიმუშია. სადღესასწაულო მაგიდას ეს კომპონენტი მაინც სხვა ეშხს სძენს.

მისი მომზადებისას უამრავი ნიუანსის გათვალისწინება არის საჭირო.

გემრიელი კონსერვაცია

კონსერვაციას მეც ახლა ვსწავლობ, ამიტომაც უკვე ბევრი ქილა გავაფუჭე. ამ ხნის განმავლობაში საკმაო გამოცდილება დავაგროვე და დღეს თქვენ ამ გამოცდილებას სიამოვენბით გაგიზიარებთ.

შეცდომები კონსერვაციისას

დავაკონსერვე პომიდორი და 30 დღის შემდეგ გადავწყვიტე გამეხსნა ქილა. ვიფიქრე, რომ ეს დრო საკმარისი იქნებოდა ბოსტნეულისთვის. მაგრამ პომიდორს საერთოთ არ ქონდა გემო, როგორ ფიქრობთ ადრე გავხსენი ქილა?

ამ პომიდვრისგან მოვამზადე პასტა ბორშისთვის და სხვა ორი კერძისთვისაც.

კონსერვირებული კიტრი

ჩემს კონსერვში, რაღაც დროის შემდეგ კიტრებმა დაბზარვა დაიწყო. მე ვფიქრო ეს კიტრის ჯიშის ბრალია.

ერთ ქილაში მარინადმა ფერი იცვალა და უცნაურად გამუქდა. ხომ არ იცით რას შეიძლებოდა გამოეწვია ეს უცნაური მოვლენა?

ამ შემთხვევაში ალბათ ტემპერატურამ ითამაშა მთრავარი როლი.

დიდი იმედი მაქვს შემდეგზე უკეთეს შედეგს მივიღებ და ყველაფერი გამომივა.