მმზადებისას ხორცი ძალიან მჭიდროდ იკვრება, ამის შემდეგ იღებს მრგვალ ფორმას. 20 წლის წინ ამ კერძს ნებისმიერ ხორცის მაღაზიაში შეხვდებოდით.
მე დღეს ამ გემრიელი კერძის მარტივად მომზადებას გასწავლით.
ინგრედიენტები
- ღორის ხორცი 650გ
- ნიორი 3 კბილი
- მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
- პაპრიკა და შავი წიწაკა 0,5 ჩაის კოვზი
მომზადება
1.ზეთს დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, პაპრიკა და დაჭყლეტილი ნიორი.
2. მიღებული მასა კარგად წაუსვით ხორცს. 2 საათი შეინახეთ მაცივარში.
3.ხორცი მოათავსეთ ელასტიურ ბინტში, ძალიან მჭიდროდ შეკარით ბოლოები. შეინახეთ მაცივარში 8 საათი.
4.კიდევ უფრო მჭიდროდ შეკარით ბინტი, ხოცი მოათავსეთ საცხობ პაკეტში.
5.ხორც მოათავსეთ წყლით სავსე ქვაბშიდა მოხარშეთ 2 საათი.
მზადების პროცესში თქვენ შეგიძლიათ აკონტროლოთ ხორცის სიფაფუკე. თუ სენდვიჩებისთვის გინდათ, მაშინ 2-3 საათზე მეტხანს ნუ მოხარშავთ.
გემრიელად მიირთვით!