ინგრედიენტები
- ქათამი ან ინდაური 2კგ
- გასუფთავებული ნიგოზი 0,5კგ
- 7 კბილი ნიორი
- 3 კოვზი მწარე აჯიკა
- 2 ჩაის კოვზი სანელებლები საცივისთვის
- 1 ჩაის კოვზი შაფრანი
- მარილი გემოვნებით
მომზადება
- პირველ რიგში დაჭერით ქათამი საშუალო ნაჭრებად და გამოაცხეთ ღუმელში, უმჯობესია მოაშოროთ ძვალი.
- საოცარი სოუსის მოსამზადებლად, აუცილებელია სწორად შეარჩიოთ ნიგოზი. ის უნდა იყოს ღია ფერის და არა მუქი. გაასუფთავსეთ ნიგოზი და მოამზადეთ პასტა.
- პასტის მოსამზადებლად გამოიყენეთ ბლენდერი ან ხორცსაკეპი.
- რამოდენიმეჯერ დააქუცმაცეთ ნიგოზი.
- ამ მასისგან უნდა მოვამზადოთ ნიგვზის ზეთი. თქვენ დაგჭირდებათ: 3 სუფრის კოვზი ნიგოზი, 1 ჩაის კოვზი მწარე აჯიკა, 6-7 კბილი ნიორი.
- ეს ინგრედიენტები რამდენიმეჯერ გაატარეთ ხორცსაკეპში, მიღებული მასა მოათავსეთ მარლაზე და გამოწურეთ. გამოწურული მასა დააბრუნეთ ნიგზისა და ნივრის მასასთან.
- გამოტარებულ ნიგოზს დაუმატეთ ქლ ცხელი წყალი. თქვენ უნდა მიიღოთ კეფირს მსგავსი სოუსი.
- სოუსს დაუმატეთ სანელებლები, რომლებიც უნდა გახსნათ ცხელ წყალში. ქათამი მოათავსეთ მიღებულ სოუსში.
- დაელოდეთ 3-4 საათი, მოასხით ნიგვზის ზეთი და დააგემოვნეთ,
გემრიელად მიირთვით!