ფენოვანი ცომის მილები ცილის ან მოხარშული კრემით შესანიშნავი დესერტია, რომლის გემო ბევრისთვის ნაცნობია. მარილიანი ვარიანტი ყველას დაგემოვნებული არ აქვს. სულ ტყუილად. წასახემსებელი ფენოვანი მილები საოცრად გემრიელი გამოდის. მხოლოდ შიგთავსის სწორად შერჩევა სჭირდება.
ასეთი მოწითალო ცომეული შეგიძლიათ გაავსოთ ხაჭო–მწვანილის ნარევით, გახეხილი ყველით და ბეკონით, ან ნებისმიერი სხვა რამით, რაც გსურთ. კიბორჩხალის ჩხირებით და კვერცხით საოცრად გემრიელი გამოდის. ამ ინგრედიენტებს მაიონეზი დაუმატეთ, ცომი გაავსეთ და გემრიელი შედეგი გარანტირებულია.
როგორ მოვამზადოთ წასახემსებელი ფენოვანი მილები
ლამაზი მილების ფორმირებისთვის სპეციალური ფორმები უნდა შეიძინოთ ან ფოლგისგან თავად გააკეთოთ. მეორე ვარიანტი მაღაზიაში ნაყიდს არ ჩამოუვარდება, თან ფულს დაზოგავთ.
ინგრედიენტები:
- 50 გ მარგარინი
- 100 მლ წყალი
- მწიკვი მარილი
- 8 კიბორჩხალის ჩხირი
- 20 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 7 კვერცხი
- 350 გ ხორბლის ფქვილი
- მაიონეზი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. გამდნარი მარგარინი, მზესუმზირის ზეთი და 1 კვერცხი ღრმა თასში აურიეთ. მარილი დაუმატეთ და სათქვეფით კარგად ათქვიფეთ.
2. ხორბლის ფქვილი გაცერით. კვერცხის მასას დაუმატეთ. სპატულით აურიეთ. მიღებულ ნარევს ცხელი წყალი დაასხით. რბილი, ელასტიური ცომი მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 1 საათით მაცივარში შეინახეთ.
3. შიგთავსი მოათავსეთ. 6 კვერცხი მოხარშეთ. გააგრილეთ, შემდეგ გაფცქვენით.
4. კვერცხი პატარა კუბებად დაჭერით, კიბორჩხალის ჩხირები – პატარა ნაჭრებად. აურიეთ. მაიონეზი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
5. ცომი ორ ნაწილად გაყავით. თითოეული 3 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ. 2 სმ სიგანის ზოლებად დაჭერით.
6. ცომი სპეციალურ მილებს დაახვიეთ. საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ.
7. კვერცხი ათქვიფეთ. ცომის ნამზადს წაუსვით. 220 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთით აცხვეთ. გამომცხვარი მილები კიბორჩხალის ჩხირებით და კვერცხით გაავსეთ.
მზადაა! მოწითალო მილები დიდ თეფშზე დააწყვეთ და სუფრაზე წასახემსებლად გაიტანეთ. არომატული ცომეული გემრიელი შიგთავსით ზრდასრულსაც და ბავშვსაც მოეწონება.