უნგრული გულიაშის უძველესი რეცეპტი

2926
Goulash in ceramic plate. Traditional hungarian meal.

მოამზადეთ კლასიკური უნგრული კერძი გულიაში, რომელიც ძალიან უყვარდათ მწყემსებს ნოყიერებისა და გემოს გამო. ამ სქელ წვნიანს სიცხარესა და მდიდარ გემოს მაიორანი და პაპრიკა სძენს.

ინგრედიენტები

  • 900 გრ საქონლის ხორცი
  • 3 ც ხახვი
  •  ს.კ. ფქვილი
  • 1 ც სტაფილო
  • 2 ს.კ. ზეთი
  • 1 ჩ.კ. მარილი

მომზადება

  1. დაჭერით ხახვი ნახევარრგოლებად და მოთუშეთ ზეთში.
  2. დაუმატეთ ფქვილი და კიდევ 2-3 წთ მოამზადეთ.
  3. დაჭერით მცირე კუბებად ხორცი. ჩაასხით ქვაბში ზეთი და მოათავსეთ ხორცი. შეწვით 7 წთ განმავლობაში.
  4. ხორცს დაუმატეთ მოთუშული ხახვი.
  5. დაამატეთ მარილი და წყალი.
  6. დაჭერით გათლილი სტაფილო კუბებად და დაუმატეთ ხორცს. დაუკელით ცეცხლს, დააფარეთ თავსახური და მოამზადეთ 1 სთ განმავლობაში. მოთუშვის პერიოდში დაუმატეთ წყალი კერძს.

გემრიელად მიირთვით!