ამ ხრაშუნებს თქვენ შეიძლება “თაფლის ფახლავას” სახელით იცნობთ.
მისი მომზადება ძალიან სწრაფად და მარტივად შეიძლება.
გამოდის ძალიან გემრიელი და ხრაშუნა.
ინგრედიენტები
- 3 ჭიქა ფქვილი
- 1 ჭიქა მინერალური წყალი
- 1 ჩაის კოვზი შაქარი
- მწიკვი მარილი
- 3 სუფრის კოვზი არაყი
- 1 სუფრის კოვზი არაჟანი
მომზადება
- ფქვილი ჩაყარეთ ჯამში, ჩააღრმავეთ ცნტრში. ჩაასხით არაჟანი, მინერალური წყალი, არაყი, მარილი, შაქარი და კარგად მოურიეთ.~
- მოზილეთ და გადმოიტანეთ ფქვილიან მაგიდაზე. დააფარეთ ხელსახოცი, დაელოდე და ისევ მოზილეთ.
- გააბრტყელეთ 1მმ სისქეზე. სიმარტივისთვის 5 ნაწილად გაყავით ცომი, გააბრტყელეთ და მჭიდროდ რულეტისებურად დაახვიეთ.
- აიღეთ ბასრი დანა და დაჭერით 45 გრადუსიან კუთხეებად (სისქე 2სმ). თავისუფალი გვერდი შეგიძლიათ შეაერთოთ.
- გააცხელეთ ზეთი (0,5 ლ) ღრმა ტაფაზე, შეწვით ორივე მხრიდან.
- შემწვარი ხრაშუნები მოათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.
- გაგრილებული ფახლავა ამოავლეთ სიროპში.
- მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი.
სიროფი:
- 1 ჭიქა შაქარი
- 2/3 ჭიქა წყალი
- 1 ჩაის კოვზი თაფლი
9.მოათავსეთ ცეცხლზე სანამ არ დაიწყებს დაბუშტვას.
10.შეწვისას ცომს მოაყარეთ ფქვილი ან წაუსვით კარაქი.
გემრიელად მიირთვით!