კლეცკი ან კნედლი – ევროპული კერძი, რომელიც როგორც წესი კვერცხისგან და ფქვილისგან შედგება.
პოლონეთში ამ კერძს კარტოფილისგან ამზადებენ, ძირითადად სადღესასწაულოდ.
მას მოთუშულ კომბოსტოსთან და ხბოს ხორცის რულეტთან მიირთმევენ. პოლონურ კლეცკს აუცილებლად აქვს ჩაღრმავებები ცენტრში, ამ მეთოდით მათში უკეთ ჩერდება შიგთავსა და სოუსი.
კარტოფილის კლეცკი
ეს კერძი უბრალოდ შექმნილია მოთუშული ბოსტნეულისთვის და ხორცისთვის.
ინგრედიენტები
- 600გ კარტოფილი
- სახამებელი
- 1-2 სუფრის კოვზი კარაქი
- 1 კვერცხი
- მარილი და წიწაკა გემვნებით
მომზადება
1.დაჭყლიტეთ კარტოფილი.
2.პიურეს დაუმატეთ კარაქი. მოღებული მასა მოათასეთ ბრტყელ ჭურჭელში.
3.მასა გაყავით 4 ნაწილად. ერთი ნაწილი ამოიღეთ და მის ადგილას ჩყარეთ სახამებელი.
4.ამოჭრილი ნაწილი ჩააბრუნეთ უკან, დაუმატეთ კვერცხი და მოზილეთ ცომი.
5.მოაყარეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
6.დაამრგვალეთ და ცენრტში ჩააღრმავეთ.
7.მოხარშეთ მარილიან წყალში.
შეგიძლიათ ეს კერი გააუმჯობესოთ სოკოს და ნივრის სოუსის დამატებით.
გემრიელად მიირთვით!