როგორ მოვამზადოთ გოგრის ფორმის გოგრის ცხობილა
თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ გოგრის ქერქი, რათა ცხობილას შესაბამისი ფერი მისცეთ. მაგრამ კურკუმა ამ ამოცანას უფრო უკეთ გაუმკლავდება.
- 500გ ხორბლის ფქვილი
- 100გ მანანის ბურღული
- 15გ მარილი
- 7გ მშრალი საფუარი
- 10გ კურკუმა
- 300მლ წყალი
- ფქვილს დაუმატეთ მანანის ბურღული, მარილი, სოდა და კურკუმა. მოასხით წყალი და მოზილეთ ცომი.
- დააბურთავეთ ცომი და გააბრტყელეთ. მოაყარეთ ფქვილი, დაასვენეთ 2 საათი.
- ამოსვლის შემდეგ გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 45 წუთი.
გოგრის ცომის რულეტი
- 300გ გოგრა
- 3 სუფრის კოვზი ქიშმიში
- 1 სუფრის კოვზი ფქვილი
- 25გ შაქარი
- 1 კვერცხი
- 4გ მშრალი საფუარი
- 25გ კარაქი
- 3 სუფრის კოვზი შტოში
- 1 კვერცხის გული
- შავი და თეთრი სიმითის მარცვლები
- გასუფთავებული გოგრა დაჭერით და მოხარშეთ ორთქლზე. სანამ გოგრა მზადდება დაალბეთ და გარეცხეთ ქიშმიში.
- მზა გოგრა აქციეთ პიურედ და დაუმატეთ შაქარი,კვერცხი, ათქვიფეთ.
- მოაყარეთ საფუარი, კარგად მოურიეთ და დაუმატეთ ფქვილი. მოზილეთ ცომი, მოასხით გამდნარი კარაქი და კარგად შეაზილეთ.
- გააბრტყელეთ თხლად. მოფანტეთ ქიშმიში, შტოში და დაახვიეთ რულეტისებურად.
- ცომი გადაიტანეთ გამოსაცოხბ ფორმაში, დააფარეთ ხელსახოცი და დატოვეთ მაცივარში მთელი ღამით.
- დილით გაალღვეთ 10 წუთი და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე.
გემრიელად მიირთვით!