ტორტი “ჩიტის რძე” – ეს კლასკიური საკონდიტრო შედევრია. 70-იან წლებში ეს დესერტი მოსკოვში შეიქმნა. სუფლე, კორჟი, და შოკოლადი მინანქრაი, სწორედ ეს სმი კომპონენტი ქმნის შედევრს.
ინგრედიენტები
- შაქარი 150გ
- კვერცხი 4 ცალი
- ხორბლის ფქვილი 200გ
- კაკო 2 სუფრის კოვზი
- გამაფხვიერებელი 1 სუფრის კოვზი
- ნაღები 30მლ
- შავი შოკოლადი 200გ
მომზადება
1.ათქვიფეთ შაქარი და კვერცხი. დაუმატეთ ფქვილი, კაკაო და გამაფხვიერებელი. მშრალი ინგრედიენტები კარგად შეურიეთ კვერცხის მასას.
2.გამოსაცხობ ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი და ჩაასხით ცომი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30 წუთი.
3.ნაღებიათქვიფეთ აქაფებამდე. მზა ბისკვიტი ხის წკირით დაჩხვლიტეთ და მოასხით ცოტა რძე. ზემოდან დააფარეთ ნაღების ათქვეფილი ფენა და მოათავსეთ მაცივარში 1 საათი.
4.გაალღვეთ შოკოლადი და მოასხით.
გემრიელად მიირთვით!