სწორად ამწნილებთ პომიდორს? – ეს სტატია დაგეხმარებათ!

787

პომიდორი – მთელს მსოფლიოში ფავორიტი ბოსტნეულია. კულინარიაში ძალიან დაფასებული და ხშირად მოხმარებადი ინგრედიენტია. როგორ უნდა შევინახოთ პომიდორი ზამთრისთვის? ამ სტატიაში შემოგთავაზებთ ამ შეკითხვაზე პასუხს.

დღეს ძალიან მარტივი რჩევები მინდა შემოგთავაზოთ, რომელიც დარწმუნებული ვარ საქმეს გაგიადვილებთ.

ყურადღებით აირჩიეთ პომიდორი. აუცილებელია, რომ ყველა ნაყოფი იყოს მწიფე და დაუზიანებელი. უმჯობესია თუ პატარა პომიდორებს შევარჩევთ ან საშუალოს მაინც.

ყურადღებით გაასუფთავეთ და გარეცხეთ პომიდორი. დაჭრილი და დაზიანებული პომიდორის გამოყენებას არ გირჩევთ ისევე, როგორც რბილი ნაყოფის. ცხელი წყლით დამუშავების შემთხვევაში ასეთი ბოსტნეული დაკარგავს ფორმას. რბილი პომიდორი გამოიყენეთ წვენისთვის. ,

ქილების დასკდომა რათა თავიდან ავირიდოთ წყალსაც უნდა მივაქციოთ ყურადღება. ონკანის წყალი არ გამოგადგებათ. ასეთ წყალს მოყვება უამრავი ბაქტერია, რომელიც გააფუჭებს ყველაფერს. საუკეთესო ვარიანტია ჭის წყლის გამოყენება. ჩამოსხმული წყალიც იდეალურად გამოდგება.

პომიდორი რეჰანის გარეშე

ბევრს გონია, რომ  რეჰანი მარტო კიტრის დამწნილებისას გამოიყენება. ამ ინგრედიენტს შეუძლია პროდუქტის ვადის გაგრძელება, საოცარ გემოსაც სძენს. რეჰანის ძირთან ერთად ფოთლებიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ, მთავარია გულდასმით გარეცხოთ.

რეჰანი კონსერვირებული პროდუქტებისთვის აუცილებელია. მასში შემავალი ელემენტები ასუფთავებენ წყალს. ეს ინგრედიენტი სახლშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ: გახეხეთ რეჰანის ძირი, მოასხით წითელი ჭარხლის წვენი. ეს ქმედებები უმჯობესია ღია სივრცეში გააკეთოთ, რადგან რეჰანმა შეიძლება თვალები აგიწყლიანოთ.

ბოსტნეული გულდასმით გარეცხეთ

ქილაში მოსათავსებელი ინგრედიენტები აუცილებლად რამოდენიმეჯერ გულდასმით გარეცხეთ. ქილაში არ უნდა მოხვდეს დაზიანებული პროდუქტი და ჭუჭყი.

აუცილებელია ქილების სტერილიზაციასაც მივაქციოთ ყურადღება. რამოდენიმეჯერ დაამუშავეთ ცხელი წყლით ან ორთქლით. თუ ორთქლით დაამუშავებთ, ამ პროცესის შემდეგ გადმოაბრუნეთ ქილა და დაელოდეთ კონდენსატის ჩამოსვლას.

აუცილებლად გაითვალისწინეთ რჩევები.

გემრიელად მიირთვით!